Εγκρίθηκε η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δ. Λεβαδέων

Εγκρίθηκε η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Λεβαδέων με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 492.280 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας σημείωσε: «Με την έγκριση της κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο μας, υλοποιείται μια προεκλογική μου δέσμευση. Η κατασκευή του καταφυγίου αποτελεί χρόνιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αλλά και βούληση όλων των Δημοτικών παρατάξεων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα είναι ένας σύγχρονος χώρος περίθαλψης και φιλοξενίας, ώστε τα ζώα να απολαμβάνουν την προστασία και το σεβασμό που τους αξίζει και αποτελεί μέρος μιας ολιστικής αντιμετώπισης του θέματος των αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος μας ήδη υλοποιεί πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού, στείρωσης και τσιπαρίσματος αυτών, έχει τοποθετήσει σε περιφερειακά σημεία της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες που τροφοδοτούνται σε καθημερινή βάση, ώστε να εξασφαλιστεί το σιτηρέσιο τους και έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης ειδικό σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων δεσποζόμενων σκύλων.

Η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και ο σεβασμός της ζωής των αδέσποτων ζώων βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου για την έγκριση του έργου συνοδεύεται και από φωτογραφία του δημάρχου κρατώντας ένα μαύρο σκυλί σνάουτσερ.

Share...

nea

Next Post

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Π.Ε. Βοιωτίας - Φ. Παπαθωμά: Θα μείνουμε ασφαλείς μόνο αν λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα

Τε Φεβ 3 , 2021
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σήμερα θρηνεί ένα ακόμα θύμα της πανδημίας,  το θάνατο ενός 16χρονου παιδιού στη πόλη της Θήβας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της και ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε σε όλους ότι ο ιός είναι δίπλα μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας τηρώντας τα μέτρα  υγιεινής […]

Σας ενδιαφέρουν