“Να δοθεί άμεση στήριξη στις επιχειρήσεις της Βοιωτίας”

Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου ζητώντας από την Κυβέρνηση την άμεση ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων που δοκιμάζονται σκληρά.

Υιοθετώντας σχετική ανακοίνωση του Επιμελητήριου Βοιωτίας, τονίζει ότι “μετά από τρεις σχεδόν εβδομάδες αυστηρού «lock down» ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Βοιωτίας. Οι υποχρεώσεις τους συσσωρεύονται και τους απειλούν με οριστικό λουκέτο, ενώ η Κυβέρνηση παραμένει απαθής θεατής της καταστροφής τους”.

Η κ. Πούλου προβάλει τα μέτρα που ζητά το Επιμελητήριο Βοιωτίας και συγκεκριμένα:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης (με εθνικούς ή/και ενωσιακούς πόρους) για την κάλυψη του κεφαλαίου κίνησης και των λοιπών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

2. «Κούρεμα» των χρεών τους προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

3. Παρέμβαση της Πολιτείας για συμμετοχή και των εμπορικών τραπεζών στη διάσωση των επιχειρήσεων.

Τέλος η κ. Πούλου επισημαίνει ότι “οι Δήμοι και η Περιφέρεια πρέπει να συνταχθούν σε ένα Πρόγραμμα άμεσης βοήθειας προς τις τοπικές επιχειρήσεις. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται σε διάλογο με όλα τα επιμελητήρια της χώρας, έχει προτείνει μέτρα στην ίδια κατεύθυνση”.

Share...

nea

Next Post

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την άλωση του Κράτους και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο της ναυτιλίας»

Πε Ιαν 28 , 2021
Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μουλκιώτης.  Επεσήμανε εξ’ αρχής ότι η Κυβέρνηση υπόσχεται μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, ενώ στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο αποτελεί άλλη μια νομοθετική πρωτοβουλία της που χαρακτηρίζεται από αποσπασματικά μέτρα, χωρίς αναπτυξιακή πνοή.  Μεταξύ […]

Σας ενδιαφέρουν