«Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία εργαζομένων στους εργοστασιακούς χώρους της Βοιωτίας, ένεκα covid-19»

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με επίκαιρη ερώτησηπρος τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αναδεικνύει στην Βουλή, το ζήτημα της ανάγκης άμεσης λήψης μέτρων για την αποτελεσματική προστασία εργαζομένων στους εργοστασιακούς χώρους της Βοιωτίας. 

Με την ερώτησή του επισημαίνει ότι μετά τον απόλυτα αιφνιδιαστικό lockdown που επεβλήθη στις 12 Ιανουαρίου 2021, στον νομό Βοιωτίας επικρατεί δικαιολογημένη δυσφορία, σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες και ιδιαίτερα στην περίπτωση των εργαζόμενων που συνεχίζουν να απασχολούνται σε χώρους εργασίας όπου κανείς δεν γνωρίζει αν προστατεύονται αποτελεσματικά ή όχι από τον φονικό ιό SARS-CoV-2.  

Επιπλέον, τονίζει ότι η Βοιωτία αποτελεί την περιφερειακή ενότητα, όπου αναπτύσσεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Ελλάδας και την οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από την Αττική, την Εύβοια αλλά και άλλες όμορες περιφερειακές ενότητες με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών, με αποτέλεσμα οι πιθανές σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και η έλλειψη απαιτούμενων ελέγχων να οδηγήσουν στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού που στερούν την ζωή των εργαζομένων.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να γίνουν τέτοια ώστε να μην είμαστε μάρτυρες εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. 

Επίσης ερωτά πώς θα ενισχύσει η Κυβέρνηση τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, για τον απαιτούμενο άμεσο και συνεχή έλεγχο τήρησης όλων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται στους εργασιακούς χώρους και εάν η δωρεάν παροχή μέτρων προστασίας και η διεξαγωγή συνεχών μαζικών τεστ σε όλες τις επιχειρήσεις εντός Βοιωτίας αποτελεί μέρος του σχεδιασμού προς αυτήν την κατεύθυνση.  

Share...

nea

Next Post

Παραγωγική η δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025

Τρ Ιαν 19 , 2021
Ιδιαίτερα παραγωγική κρίνεται η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 και παρατάθηκε άτυπα μέχρι χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν και γραπτώς τις προτάσεις τους. Υπενθυμίζεται, ότι – χάρη στην άοκνη […]

Σας ενδιαφέρουν