«Οι πολίτες ρωτούν, οι αιρετοί απαντούν», δημόσια διαδικτυακή συζήτηση

Το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό» οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση, 
την  Πέμπτη 28/1/2021, στις 18:00, με αντικείμενο τις επιπτώσεις των μεγάλων αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων και των μονάδων φυσικού αερίου. Καλεσμένοι οι αιρετοί του νομού Βοιωτίας (βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι), που καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα εκπροσώπων του Δικτύου και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Μια σειρά από λόγους οδήγησαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι οι εξής:
– η ένταση των ενεργειακών δραστηριοτήτων, σε όλα τα «μέτωπα», που έχουν δημιουργήσει ακραίες καταστάσεις με μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
– η δυσκολία να οργανωθούν δημόσιες παρεμβάσεις κινηματικού χαρακτήρα με φυσική παρουσία των πολιτών, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.
– η γενική αίσθηση που μας διακατέχει ότι το μεγαλύτερο μέρος των αιρετών ανέχεται, αν δεν υποστηρίζει ανοιχτά, την ενεργειακή «επέλαση» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η συζήτηση φιλοδοξούμε να συμβάλλει στην περαιτέρω αποσαφήνιση των θέσεων των αιρετών όλου του πολιτικού φάσματος και, μέσω αυτής της αποσαφήνισης, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις εύλογες επιφυλάξεις και τις εκτιμήσεις μεγάλης μερίδας των τοπικών μας κοινωνιών.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το κανάλι του Δικτύου Βοιωτών στο youtube. Όπως αναφέρεται και στο κείμενο της πρόσκλησης, επιδίωξή μας δεν είναι η επανάληψη μιας «κλασικής» συζήτησης γενικού χαρακτήρα, αλλά μια συζήτηση με πολύ συγκεκριμένη στόχευση, ως προς τα ουσιαστικά αίτια αυτής της κατάστασης, την ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής της και τους τρόπους με τους οποίους κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό.

Share...

nea

Next Post

Σεισμικές δονήσεις 4,7 και 4,3 Ρίχτερ ανησύχησαν Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα

Τε Ιαν 13 , 2021
Δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές μετά τα μεσάνυχτα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός, περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του […]

Σας ενδιαφέρουν