Σήμερα, δεν χρειαζόμαστε λόγια, χρειάζονται πράξεις

Ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Λιβαδειάς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και οι προτάσεις της για την οικονομική ανακούφιση των δημοτών:

Την ώρα που οι συνέπειες από την διαχείριση του σοβαρού ζητήματος της πανδημίας γονατίζουν το λαό, είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποστασιοποιηθεί από τα μεγάλα κενά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και οι υγειονομικοί της χώρας. Το θέμα αυτό αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες υποχρεώσεις των ανθρώπων της τοπικής διοίκησης, οι οποίοι οφείλουν, εκφράζοντας τις λαϊκές αγωνίες, να το προβάλουν και να το υποστηρίξουν, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Δεν αρκεί σήμερα η απλή καταγραφή της αγωνίας των δημάρχων και αυτοδιοικητικών, για το πώς οι Δήμοι θα καταφέρουν να «σταθούν όρθιοι» μπροστά στις υποχρεώσεις που τους έχουν ανατεθεί από το κράτος, καθώς και για το αν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις διευρυμένες ανάγκες των νοικοκυριών, ενόψει των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται και με την πενιχρή τους χρηματοδότηση.

Μπροστά σε πρωτόγνωρα γεγονότα και καθήκοντα, δεν αρκεί να παραμένουμε φιλάρεσκα αμήχανοι και με οδηγό την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, «μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα», όπως λέει και ο ποιητής.

Γιατί σήμερα αναδεικνύονται με τραγικό τρόπο, οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την εμπορευματοποίησή του.   Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η σημασία, η ανάγκη της άμεσης στήριξής του σε δομές, υγειονομικό προσωπικό και υλικό, ώστε να μιλάμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας υψηλού επιπέδου, δωρεάν, με διασφάλιση του ενιαίου χαρακτήρα και σχεδιασμού του και αποτελεσματικό, με βάση τις κατακτήσεις της επιστημονικής γνώσης και έρευνας.

Άμεσο και επιτακτικό είναι το αίτημα για την πρόσληψη όλου του μόνιμου προσωπικού που απαιτείται, τον πλήρη εξοπλισμό στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, με επαρκές υγειονομικό υλικό. Προβάλλεται εκ των πραγμάτων η ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών μονάδων και την ένταξη των ικανότατων γιατρών του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό.

Σήμερα, δεν χρειαζόμαστε λόγια, χρειάζονται πράξεις:

  • Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στην αποστολή του και τις νέες ανάγκες.
  • Εδώ και τώρα μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία – καμία απόλυση. Περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη καθαριότητας των σχολείων εν ώρα λειτουργίας του.
  • Επιμένουμε στην γενναία χρηματοδότηση των Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Έτσι, θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και να στηρίξουν λαϊκές ανάγκες, χωρίς να τις εμπορεύονται.
  • Να γίνει δεκτή η πρόταση που έχουμε ήδη καταθέσει στο Δήμο Λιβαδειάς, για απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης, όλων των νοικοκυριών με οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ,  για το διάστημα που θα ισχύουν τα μέτρα. Να εξεταστούν και άλλα μέτρα ανακούφισης των δημοτών.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

Share...

nea

Next Post

Δέκα ερωτήματα από Σωτηρόπουλο για τις πλημμύρες στην Κωπαΐδα

Τε Απρ 8 , 2020
Με επίκαιρη ερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, που συνεδριάζει την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, ο περιφερειακός σύμβουλος Βοιωτίας, Κώστας Σωτηρόπουλος θέτει δέκα σημαντικά ερωτήματα για τα πλημμυρικά προβλήματα στην Κωπαΐδα: Υπάρχει σαφές , συνεκτικό και συνολικό αντιπλημμυρικό σχέδιο Κωπαΐδας;  Εάν ναι, να δοθεί στην δημοσιότητα. Να μας γνωστοποιηθούν […]