Η Βοιωτία σε Lockdown: Δυσπιστία από την ελλιπή ενημέρωση

Δικαιολογημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση των πολιτών της Βοιωτίας στα συγκεχυμένα μηνύματα που περνά η απόφαση για σκληρό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητά μας, από σήμερα το πρωί!

Με βάση τα στοιχεία που είχαν επίσημα μέχρι τότε ανακοινωθεί, δεν μοιάζει φυσική εξέλιξη η απόλυτη καραντίνα που επιβλήθηκε. 

Ο αριθμός των 8 χθεσινών κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στις σημερινές ανακοινώσεις στα 180 ενώ τα σχολεία καθώς και οι χώροι εργασίας με συνωστισμό εργαζομένων λειτουργούν κανονικά. 

Όλοι μας είχαμε εξ αρχής δηλώσει την συμμόρφωσή μας στις υποδείξεις των ειδικών και παραμένουμε σε αυτή γραμμή. Πρέπει όμως να συνοδεύεται από άμεση, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Η προχειρότητα της συνολικής διαχείρισης από την κυβέρνηση και τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται χωρίς σχεδιασμό αλλά ανάλογα με το «βλέποντας και κάνοντας», έχουν κουράσει πλέον και έχουν ως αποτέλεσμα την καχυποψία των πολιτών.

Η δημοσίευση των στοιχείων από κάθε Περιφέρεια και η λήψη περιοριστικών μέτρων, όχι οριζόντια αλλά εκεί όπου υπάρχει συγκεκριμένο επιδημιολογικό πρόβλημα, θα συνέβαλε στην αναγκαία εμπιστοσύνη και συνεργασία των πολιτών. 

Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός-Ελλάδα: 866 κρούσματα (29 στη Βοιωτία), 337 διασωληνωμένοι, 27 θάνατοι

Τρ Ιαν 12 , 2021
Σήμερα Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146.020, εκ των οποίων 52,2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.651 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από […]

Σας ενδιαφέρουν