Tηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού με θεσμικούς φορείς

Με αντικείμενο το συντονισμό δράσεων και ενεργειών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνεπειών τηςπανδημίας του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ. Σεραφείμ, εκπρόσωπος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών των Μητροπόλεων της Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής της5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σουλιώτης,  ο Γενικός ΑστυνομικόςΔιευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υπ/γός Γιώργος Κανέλλος, ο Πρόεδρος του ΠεριφερειακούΕπιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδαςκ. Χρήστος Γεωργίου, εκπρόσωπος των Ιατρικών Συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας, η Πρόεδρος του ΕργατικούΚέντρου Φθιώτιδας κ. Σοφία Ανεστοπούλου, εκπρόσωπος των Εργατικών Κέντρων της Στερεάς Ελλάδας και ηΠεριφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα. Στη σύσκεψη μετείχε και ο ΓενικόςΔιευθυντής της Περιφέρειας κ. Σταύρος Τσελάς.

Αρχικά, ο κ. Σπανός ενημέρωσε για τις δράσεις που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία μετους φορείς, τόσο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου, όσο και για την βελτίωση τηςκαθημερινότητας των πολιτών. Ενδεικτικά σε αυτές περιλαμβάνονται η τηλεϊατρική, η εθελοντική αιμοδοσία, ηγραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης και φυσικάη στήριξη των δομών του ΕΣΥ.

Ακολούθως, οι συμμετέχοντες έλαβαν διαδοχικά το λόγο και έθεσαν στη σύσκεψη ζητήματα αρμοδιότητας τους, όπωςη λειτουργία των μονάδων υγείας, η αστυνόμευση, η ανάγκη στήριξης της περιφερειακής οικονομίας και προστασίαςτου εργατικού δυναμικού, οι απαραίτητες προσαρμογές στην εκπαίδευση αλλά και η λειτουργία των κοινωνικώνδομών για την προστασία των ευπαθών ομάδων. 

Από τη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη συντονισμού των δράσεων, ούτως ώστε μέσα από τις συνέργειες νακαλύπτονται με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο οι ανάγκες και οι προτεραιότητες και να αποδίδεταιαντίστοιχο έργο στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, σημείο που αποτέλεσε και τον κοινό τόπο των συνομιλητών. 

Ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν και ανταποκρίθηκε στοαίτημα για επανάληψη της τηλεδιάσκεψης, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Η Πολιτεία, η Εκκλησία, οι φορείς, να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτά που οφείλουμε στους πολίτες, ενάντια στην κοινή απειλή για τη δημόσια υγεία. Αναπτύσσουμε συνέργειες, λύνουμε προβλήματα και είμαστε σύμμαχοι στον κοινό στόχο. Να μείνουμε υγιείς και να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις λιγότερες δυνατές πληγές.» 

Share...

nea

Next Post

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Ο Δήμος Τανάγρας συμβάλλει τα μέγιστα στον έλεγχο της καλής λειτουργίας των δημοτικών οδικών δικτύων, αλλά κι αυτών που δεν είναι αρμοδιότητά του κι ενημερώνει τους αρμόδιους.

Δε Απρ 6 , 2020
Μετά την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση των προηγουμένων ημερών, εμφανίστηκαν  πλημμυρικά φαινόμενα  στον παράπλευρο δρόμο της Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας  στο ύψος των παλαιών διοδίων Σχηματαρίου, με συνέπεια  να κλείσει ο δρόμος από την τροχαία για την αποφυγή εγκλωβισμού οχημάτων. Το ύψος του πλημμυρισμένου οδοστρώματος στην πρόσφατη βροχόπτωση έφτασε το ένα […]

Σας ενδιαφέρουν