760.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Κωπαϊδικού πεδίου στα όρια των Δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων

Στην άρση των βλαβών σε φυσικές υποδομές, αρμοδιότητας της ΠΕ Βοιωτίας, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικώνφαινομένων της 4ης έως 6ης Απριλίου 2020 εντός του κωπαϊδικού πεδίου και στα όρια των Δήμων Ορχομενού  καιΑλιάρτου – Θεσπιεών, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τη σχετική σύμβαση, προϋπολογισμού 759.437,38 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. ΦάνηςΣπανός, δίνοντας ταυτόχρονα το «πράσινο φως» για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή του Βοιωτικού Κηφισούποταμού, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στην Άνοιξη του 2020.

Αναλυτικότερα, θα εκτελεστούν οι εξής αντιπλημμυρικές εργασίες:

·  Καθαρισμός και εκβάθυνση της κοίτης του Βοιωτικού Κηφισού και συγκεκριμένα στο τμήμα από το φράγμα«Λόφη» μέχρι το φράγμα «Γερμανικό»

·  Καθαρισμός της κοίτης του Βοιωτικού Κηφισού ανάντη του φράγματος «Λόφη» και κατάντη του φράγματος«Γερμανικό» 

·  Αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν στα αναχώματα του Βοιωτικού Κηφισού

Με την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, προβλέπεται να γίνει κοπή και απομάκρυνση παντός είδους φυτών καιδέντρων από την κοίτη και τη βάση των πρανών του ποταμού. Ακόμη θα γίνουν παρεμβάσεις με στόχο τηνεπαναφορά της κοίτης του ποταμού στην αρχική της κατάσταση και κυρίως στο αρχικό της βάθος.

«Ο Βοιωτικός Κηφισός δεν είναι κίνδυνος. Είναι ζωή. Συνεχίζουμε το μεγάλο, διαρκές νοικοκύρεμα της Κωπαΐδας. Αποδίδουμε την περιοχή ασφαλέστερη στον αγροτικό μας κόσμο. Τα έργα αποκατάστασης στην κοίτη και τα αναχώματα του ποταμού στα όρια των Δήμων Ορχομενού  και Αλιάρτου – Θεσπιέων θα προσφέρουν ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία.», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Τρ Δεκ 1 , 2020
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.  Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία, καθώς ο ιός HIV εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, καθιστώντας τον […]