«Αναγκαία η στήριξη των βαμβακοπαραγωγών στη Βοιωτία και πανελλαδικά»

O βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία ζητά την έμπρακτη στήριξη της βαμβακοπαραγωγής και των βαμβακοπαραγωγών της χώρας.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι ενώ το βαμβάκι είναι ένα προϊόν με τεράστια στρατηγική σημασία τόσο για την αγροτική παραγωγή, όσο και για την ελληνική οικονομία, φέτος οι βαμβακοπαραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλαπλά αδιέξοδα αφ’ ενός λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαν καταστροφικές συνέπειες στις βαμβακοκαλλιέργειες και αφ’ ετέρου λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών επιπτώσεων του COVID-19, σε συνδυασμό με το διαμορφωθέν  ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής, στις συγκεκριμένες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες. 

Επιπλέον, επισημαίνουν  ότι η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τον κανονισμό (ΕΕ) 2020/872 που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εξοικονομήσουν πόρους από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης για την ειδική ενίσχυση των πληγέντων από την πανδημία.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα για την στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας, όπως και να συνδράμουν με ειδική ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κανονισμών. Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για την παρουσία του ελληνικού βάμβακος, στο διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. 

Share...

nea

Next Post

Νέο χτύπημα στην πολύτεκνη οικογένεια: Μείωση του ποσοστού προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο προωθεί η Κυβέρνηση

Τρ Δεκ 1 , 2020
Αναστάτωση έχει προκληθεί στις πολύτεκνες οικογένειες ολόκληρης της χώρας που  βλέπουν να κατεδαφίζονται κι αυτές οι μικρές ευεργετικές παροχές τους.  Η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου τόνισε: Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκος, προωθεί την απαράδεκτη μείωση του ελάχιστου ποσοστού διορισμών των πολύτεκνων στο δημόσιο, από 15% που ίσχυε μέχρι σήμερα, σε 10%. Χαρακτηριστική […]