Η μάχη της Αράχωβας 18-24 Νοεμβρίου 1826»

Την 194η επέτειο της ιστορικής Μάχης της Αράχωβας  τιμήσαμε φέτος με λιτή τελετή λόγω των περιοριστικών μέτρων. Η «Μάχη της Αράχωβας» πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 24 Νοεμβρίου 1826. Η μεγάλη αυτή νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων, στην οποία έλαμψε το άστρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, αναζωπύρωσε την επανάσταση στη Ρούμελη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον ρου της ιστορίας. Ήταν η πρώτη νίκη των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων, μετά την έξοδο του Μεσολογγίου, όπου αναπτερώθηκε το ηθικό των Ελλήνων. 

Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννης Σταθάς κατάθεσε,  στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στην σπουδαία αυτή στιγμή της ελληνικής επανάστασης.

Share...

nea

Next Post

26 Νοέμβρη 2020 - Πανελλαδική Απεργία

Τε Νοέ 25 , 2020
Βρισκόμαστε μπροστά στο 2ο κύμα της πανδημίας, με την αντοχή του δημόσιου συστήματος Υγείας να δοκιμάζεται καθημερινά. Παρά τον χρόνο που κερδήθηκε, η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία όλων μας ως κόστος.  -Τι μέτρα […]

Σας ενδιαφέρουν