Νέα παρέμβαση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους…

Γιώργος Μουλκιώτης:

«Νέα παρέμβαση για του αγρότες και κτηνοτρόφους.

Πάλι εκτός ρυθμίσεων εν μέσω πανδημίας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τη δεύτερη ευκαιρία»

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση που συνυπογράφουν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για τη δυνατότητα ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των αγροτών και των υποθηκών που τα συνοδεύουν αλλά και να αποκτήσουν στοιχειώδη πρόσβαση σε καλλιεργητικά δάνεια ώστε να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι πολλοί αγρότες εξ αιτίας της δεσπόζουσας θέσης ορισμένων αγοραστών, αναγκάζονταν να πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους και επομένως δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα καλλιεργητικά δάνεια και τα δάνεια για τις επενδύσεις που προέβησαν. Την κατάσταση επιδείνωσε η οικονομική κρίση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και η κυβερνητική απόφαση να ανασταλεί (ξανά) μονομερώς για 75 ημέρες η πληρωμή των επιταγών και για τα αγροτικά προϊόντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τη δυνατότητα ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των αγροτών και των υποθηκών που τα συνοδεύουν, πώς θα συνεχίσουν οι αγρότες την παραγωγική τους δραστηριότητα και με ποια  μέτρα θα δοθεί η δυνατότητα της δεύτερης ευκαιρίας και στους αγρότες, ώστε να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, μέσα στην κρίση της πανδημίας.

Share...

nea

Next Post

Παραχώρηση του κτιρίου στα Πέτρινα Ορχομενού από την Π. Ε. Βοιωτίας παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά

Δε Νοέ 23 , 2020
Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ορχομενού συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, όπου συζητήθηκε το θέμα για την αποδοχή παραχώρησης του κτιρίου στα Πέτρινα, η οποία ομόφωνα ψήφισε τους όρους αποδοχής του ακινήτου. «Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παραχώρησε την χρήση του ακινήτου στα Πέτρινα, το οποίο μετά την αναβάθμισή […]

Σας ενδιαφέρουν