Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Ανυπαρξία κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την στήριξη των Περιφερειακών ΜΜΕ»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 51 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Αναστασίας Γκαρά και του Μάριου Κάτση, εκ των οποίων και η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, αναφορικά με την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν οδηγηθεί τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και στην άρνηση της Κυβέρνησης να λάβει μέτρα ενίσχυσής τους.  

Η κα Πούλου τόνισε:

Η Κυβέρνηση με την «Λίστα Πέτσα» μοιράζει με προκλητικά αδιαφανή τρόπο χρήμα στα φίλα προσκείμενα προς αυτήν μέσα, από τα μεγάλα εθνικά κανάλια και εφημερίδες μέχρι σε ιστοσελίδες αμφίβολου περιεχομένου και ιδιοκτησίας ή ακόμη και σε αρνητές της ύπαρξης του COVID-19, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη χειραγώγησή τους. Αντίθετα αφήνει τα περιφερειακά μέσα που υπηρετούν αποτελεσματικά την πολυφωνία και την ελευθεροτυπία αντιμέτωπα με το φάσμα της κατάρρευσης.  

Στην Ερώτηση καταθέτουμε τις προτάσεις μας για στήριξη των περιφερειακών μέσων στην παρούσα δύσκολη συγκυρία:

  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, 
  • αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, 
  • απαλλαγή από το τέλος προς Digea, 
  • μηδενικό ΦΠΑ για τον περιφερειακό Τύπο, 
  • 30% της διαφημιστικής δαπάνης. 

Στην αδιαφάνεια και την προχειρότητα της Κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται τα ΜΜΕ μόνο ως πεδίο χειραγώγησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά με συγκεκριμένες προτάσεις με γνώμονα την βιωσιμότητα και την ανεξαρτησία τους.

Share...

nea

Next Post

Μέτωπο κατά του covid-19 από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Δε Νοέ 16 , 2020
         Σε τρεις σημαντικές προμήθειες, ασπίδα κατά της διασποράς του κορονοϊού, προβαίνει ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων.          Συγκεκριμένα με σημερινή απόφαση η Οικονομική Επιτροπή διαθέτει τις αντίστοιχες πιστώσεις για: Προμήθεια Tablets που, μέσω των σχολείων τους, θα διατεθούν σε μαθητές, που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια και δεν διαθέτουν, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να παρακολουθήσουν […]

Σας ενδιαφέρουν