«Αναγκαιότητα η άμεση παρέμβαση ανακατασκευής της ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΩΝ σε σύγχρονο οδικό κόμβο»

Την αναγκαιότητα ανακατασκευής της ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΩΝ σε σύγχρονο οδικό κόμβο,  αναδεικνύει με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Με ερώτηση απευθυνόμενη στους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών, ο βουλευτής επισημαίνει ότι η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΚΟΥΡΤΩΝ αποτελεί σημείο όπου τέμνονται η Ε.Ο. Οινόης Σχηματαρίου – Δερβενοχωρίων – Ελευσίνας με την Ε.Ο. Φυλής – Ερυθρών, που αποτελούν δύο οδικά δίκτυα με ιδιαίτερα αυξημένη κυκλοφορία, υπερβαίνοντας ημερησίως τα 1.500 φορτηγά και ΙΧΕ αυτοκίνητα, ενώ τα Σαββατοκύριακα πολλαπλασιάζεται.

Επιπλέον, τονίζει ότι στο εν λόγω σημείο, λόγω της από δεκαετιών κατασκευής των άνω οδών και της ιδιομορφίας του εδάφους, έχουν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, πολλοί τραυματισμοί οδηγών και επιβατών, πλείστοι των οποίων ιδιαίτερα σοβαροί, αλλά και υλικές ζημιές.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση εξ ολοκλήρου ανακατασκευή της διασταύρωσης των Ε.Ο. Οινόης Σχηματαρίου – Δερβενοχωρίων – Ελευσίνας και της  Ε.Ο. Φυλής – Ερυθρών, με δημιουργία σύγχρονου κόμβου στη θέση ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΚΟΥΡΤΩΝ. Επιπλέον, ερωτά ποια είναι τα άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα που θα ληφθούν με επιτόπιες αναγκαίες παρεμβάσεις ως ενδεικτικά οριζοντίων και καθέτων σημάνσεων και όσων άλλων κριθεί σκόπιμο, ώστε να αποτραπούν τα συχνά τροχαία ατυχήματα αλλά και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης αυτών. 

Share...

nea

Next Post

Επαναλειτουργία Ρολογιού Λιβαδειάς

Δε Νοέ 9 , 2020
Το Ρολόι της πόλης άρχισε να λειτουργεί ξανά από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 σηματοδοτώντας την ώρα με ήχο και με τον τρόπο αυτό λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα, τουλάχιστον των τελευταίων τριών ετών, προβληματικής λειτουργίας του, λόγω παλαιότητας (φθορά μηχανισμού – γραναζιών) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία συγχρονισμού του […]