«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί και αδιαφορεί για την προστασία της αγοράς εργασίας και της οικονομίας»

Την ώρα που η πανδημία είναι εκτός ελέγχου, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να πορεύεται με την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» και αφού είχε ήδη καλλιεργήσει τη χαλάρωση και τον εφησυχασμό στους πολίτες, έσπευσε τώρα και ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα που θα έχουν ευθείες και σκληρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, άκρως αρνητικές σε αυτές του επισιτισμού, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, τους οποίους, ουσιαστικά, αφήνει ακάλυπτους. 

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αναδεικνύει την ολιγωρία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και με υπευθυνότητα να προτείνει τα απαραίτητα και πλέον αναγκαία πρόσθετα μέτρα, για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων:

  • Όσοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας, να παίρνουν το 100% του μισθού τους με όριο τα 1.000 ευρώ τον μήνα.
  • Κάλυψη όλων των ανέργων με επίδομα για όλο το διάστημα της κρίσης.
  • Άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των εργαζομένων με τηλεργασία.
  • Νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 3 Δις. Ευρώ για τις επιχειρήσεις, με κριτήριο την μείωση του τζίρου. Η επιστροφή θα αφορά μόνο το 50% του ποσού.
  • Ένταξη στα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των αγροτών.
  • Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων στον αγροτικό κόσμο. Παράταση αναστολής για τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας.

Οι απαραίτητοι πόροι μπορούν να αντληθούν:

  • ​Από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ μετά την χαλάρωση των κανόνων από την ΕΕ.
  • Από το απόθεμα της υπερφορολόγησης.
  • Από την ΕΕ με αξιοποίηση νέων πόρων ή προκαταβολές του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η επαρκής στήριξη τώρα εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι αναγκαία όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά και για οικονομικούς.

Να αποφύγουμε τα ερείπια για να μπορεί να έρθει το ταχύτερο η ανάκαμψη.

Share...

nea

Next Post

«Εμβολιασμοί Παιδιών και Εφήβων: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

Τε Νοέ 4 , 2020
«Εμβολιασμοί Παιδιών και Εφήβων: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» είναι το θέμα της τρίτης διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 19:00, με εισηγήτρια την κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ. Η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας συνέβαλε καθοριστικά […]

Σας ενδιαφέρουν