Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΣΤΟΣ» – ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ!

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΣΤΟΣ» – ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν Σωματεία και Σύλλογοι το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της Θήβας με κεντρικό αίτημα να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής.

Η μαζική παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας στην κινητοποίηση είναι ενδεικτική της αγανάκτησης που επικρατεί στην περιοχή μας για την τραγική κατάσταση και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο. Ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, το οποίο από την ίδρυση του έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα το προηγούμενο διάστημα να φτάσει σε σημείο να κλείσει ακόμη και η παθολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία της η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Γιώτα Λεμπέση, ενώ ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από:

  • Την Τίνα Σκλια (μέλος της Ομάδας Γυναικών Τανάγρας της ΟΓΕ).
  • Toν Τάσο Αντωνόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και του Δ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων).
  • Τον Γιάννη Θαλασσινό, μέλος των Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΒ και του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας.
  • Την Μαρία Μπουντούρη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντίτου.
  • Τον Νίκο Ρήννα, εργάτη της ΛΑΡΚΟ και μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Καβάλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας και πρόεδρος του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος». 

 Τη συγκέντρωση στήριξαν τα κλαδικά σωματεία Χημικής Βιομηχανίας, Μετάλλου, Φαρμάκου, Τροφίμων – Ποτών Βοιωτίας και Οικοδόμων Θήβας. Τα επιχειρησιακά σωματεία ΕΑΒ, ΜΟΡΝΟΣ, EURODRIP και ΔΕΥΑΘ. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Βοιωτίας. Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Θήβας, ο Σύλλογος Γονέων και φίλων ΑμεΑ Θήβας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θήβας, το Σωματείο Πωλητών λαϊκής αγοράς Θήβας, το Σωματείο taxi net Θήβας, ο Πολιτιστικός σύλλογος «Λάιος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντίτου. Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Θήβας. Οι Ομάδες Γυναικών Θήβας και Τανάγρας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας!

Η συγκέντρωσή μας απέδειξε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από «συναντήσεις κορυφών» αλλά μόνο από τη δική μας δύναμη.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες και η νεολαία, με τα Σωματεία και τους φορείς μας, έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε για το δίκιο μας.

Καλούμε τα Σωματεία και φορείς που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας σε νέα σύσκεψη, την Κυριακή 18 Οκτώβρη και ώρα 10:30πμ στο Συνεδριακό κέντρο Θήβας για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας

Πε Οκτ 15 , 2020
Η Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου έχοντας ως στόχο να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και για να αναγνωρισθεί η σημαντική της στήριξη στη συνοχή των αγροτικών κοινωνιών. Ειδικά στην χώρα μας, η γυναίκα […]

Σας ενδιαφέρουν