Στελέχωση της νεοσύστατης κλινικής COVID του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου με Θέμα: Στελέχωση της νεοσύστατης κλινικής COVID του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

Η μεταφορά του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στις νέες εγκαταστάσεις δεν συνοδεύτηκε και με την κάλυψη των αναγκών του σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πόσο μάλλον όταν υπήρξαν μεγαλύτερες ανάγκες λόγω της προσθήκης νέων τμημάτων, όπως είναι η κλινική νοσηλείας COVID. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μετακίνησε 6 νέους και ανειδίκευτους νοσηλευτές για να επανδρώσουν αποκλειστικά το τμήμα COVID, όμως για το ιατρικό προσωπικό, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα, έδωσε εντολή να καλύπτεται από τον εφημερεύοντα ειδικευμένο πνευμονολόγο και στην απουσία του, από τον εφημερεύοντα ειδικευμένο παθολόγο κι έναν από τους ειδικευόμενους εφημερεύοντες παθολόγους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ίδιος εφημερεύων γιατρός να καλύπτει το ίδιο 24ώρο, τακτικά πρωινά ιατρεία, ΤΕΠ, κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς μη COVID, και παράλληλα τη νεοσύστατη κλινική COVID, μετακινούμενος συνεχώς κι εναλλάξ στα τμήματα αυτά. Η πράξη αυτή όχι μόνο βάζει σε κίνδυνο την υγεία των γιατρών αυτών, αλλά και ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στους υπόλοιπους ασθενείς του νοσοκομείου, στους συγγενείς τους και στο υπόλοιπο προσωπικό. Παράλληλα παραμένει άλυτο το πρόβλημα της συνεχούς παρουσίας μόνιμου ειδικευμένου ιατρού στην εν λόγω κλινική.

Επειδή θα προκύψουν πρόσθετα προβλήματα μετά τις οδηγίες της Διοίκησης να νοσηλεύονται και ασθενείς, θετικοί στο COVID, άλλων ειδικοτήτων στον ίδιο αυτό χώρο που διαθέτει συνολικά δυο τετράκλινα δωμάτια για θετικούς στον κορωνοϊό ασθενείς

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι θα κάνει μέχρι να λυθούν τα προβλήματα, με κυριότερο αυτό της στελέχωσης της νέας κλινικής COVID, με ξεχωριστό, συγκεκριμένο και αποκλειστικά απασχολούμενο σε αυτή εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως άλλωστε είναι και οι σαφείς οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις κλινικές COVID.  

Ο Ερωτών Βουλευτής

Share...

nea

Next Post

Ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων Εισοδηματικής Ενίσχυσης Οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών - ΟΠΕΚΑ έτους 2020

Τε Οκτ 14 , 2020
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) από 09.10.2020 άνοιξε και λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση βοηθήματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2020.  Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανήκουν […]

Σας ενδιαφέρουν