ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Μπροστά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και των δομών Υγείας στην περιοχή μας είναι χειρότερη από την αρχή της πανδημίας.

Το πρόσφατο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ανέδειξε ξεκάθαρα ότι ο χρόνος που κερδήθηκε τους προηγούμενους μήνες από τις θυσίες μας δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κάλυψης όλων των κενών σε προσωπικό κι εξοπλισμό του συστήματος Υγείας.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις – κλουβιά, ενώ τα εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης και οι άλλοι χώροι εργασίας κινδυνεύουν να γίνουν υγεινομικές βόμβες τύπου Βόρειας Ιταλίας.

Γίνεται φανερό ότι η προστασία της Υγείας του λαού δε χωράει στο στενό κορσέ της υποχρηματοδότησης, των προσλήψεων με το σταγονόμετρο, των ελαστικών μορφών απασχόλησης των υγειονομικών και της έλλειψης εξοπλισμού.

Η Υγεία μας αντιμετωπίζεται επί σειρά ετών ως περιττό «κόστος». Την ίδια ώρα που δίνουν πακτωλό χρημάτων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το Νοσοκομείο της Θήβας και οι άλλες δομές Υγείας ξεχαρβαλώνονται.

Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο λαός της περιοχής θα πληρώνει τις τραγικές ελλλείψεις βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ τώρα κινδυνεύει να τις πληρωσει και με τις ζωές του.

Απαιτούμε Νοσοκομείο και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ:

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής, με την αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψή τους με μόνιμους παθολόγους.  
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου Θήβας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
  • Άμεση λειτουργία Κέντρου Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Θήβας με κατάλληλο εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου & Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων & ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.
  • Να διασφαλιστούν σε επάρκεια τα αναγκαία μέσα και ο εξοπλισμός με πιστοποίηση για νοσοκομειακή χρήση για την προστασία όλων των υγειονομικών.
  • Να στελεχωθεί πλήρως η Μονάδα ΕΚΑΒ της περιοχής και να δημιουργηθεί σταθμός της στην Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
  • Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας.
  • Να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά.

– ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

– ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ ΘΗΒΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

– ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΡΝΟΣ, EURODRIP

– ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΗΒΑΣ

– ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΙΤΟΥ

– ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ & ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ 

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Τρ Οκτ 13 , 2020
Η 17η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στη εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και στην καταπολέμηση της πείνας σε όλο τον πλανήτη.   Η φτώχεια ως φαινόμενο ακολουθεί μια αυξητική τάση που απειλεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ακόμη και σε χώρες του λεγόμενου ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου, καθώς ο αριθμός των μακροχρόνια […]

Σας ενδιαφέρουν