Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υποστήριξη και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.  

Η ψυχική υγεία αντανακλά μια πολυπλοκότητα που καθορίζεται από κοινωνικοοικονομικούς, περιβαλλοντικούς, βιολογικούς και ιδιοσυγκρασιακούς παράγοντες και είναι κάτι παραπάνω από την απουσία ψυχικών διαταραχών. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας και υπό αυτό το πρίσμα είναι μια συνθήκη που το άτομο αναγνωρίζει τις ικανότητες και τις συναισθηματικές του ανάγκες και μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία αγχωτικές καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας, καλούμαστε να διαχειριστούμε μια πολύπλοκη καθημερινότητα, μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ψυχικό μας κόσμο. Ο φόβος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, η εργασιακή επισφάλεια λόγω της οικονομικής ύφεσης που εκτιμάται ότι θα επέλθει από την πανδημία και η κοινωνική αποστασιοποίηση και απομόνωση διαταράσσει τις εσωτερικές μας ισορροπίες επιδεινώνοντας, κατά συνέπεια, την ψυχική μας υγεία. 

Ο Δήμος Λεβαδέων ανταποκρινόμενος στις νέες αυξημένες απαιτήσεις για την προώθηση, προστασία και αποκατάσταση της ψυχικής υγείας των δημοτών παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από επαγγελματίες ψυχολόγους, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων (Σεφέρη 3, 2ος όροφος).  

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι δημότες να επικοινωνούν στο τηλ. 22613 – 50857 (καθημερινά και ώρες 08:00 – 11:00).

Share...

nea

Next Post

Ανάρτηση προσωρινών πινάκων κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΑΕΔ

Πα Οκτ 9 , 2020
Σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ, του σχολικού έτους 2020-2021. Προσωρινός Πίνακας κατάταξης υποψηφίων Προσωρινός Πίνακας επιλεγέντων Προσωρινός […]

Σας ενδιαφέρουν