Μάθημα δημοσιογραφίας από έναν επικίνδυνο νεαρό

Με τον ηλεκτρονικό τύπο δεν έχω καμία σχέση αλλά είμαι αναγκασμένος να πάρω θέση μετά τα όσα ήρθαν σε γνώση μου, για σχόλια σε βάρος εκδότη και συντακτών τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με την κριτική προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας που ξεκίνησε το φετεινό πρωτάθλημα με το …δεξί.
Το ποιός έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα δεν με αφορά, και σίγουρα πιστεύω ότι ο καθένας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει τους φίλους του αφού προσωπικά όπως προαναφέρω δεν έχω καμιά σχέση και φυσικά ούτε έναν ηλεκτρονικό φίλο. Εκτός και αν θα πρέπει ο καθένας να ρωτά ποιόν θεωρεί ότι αξίζει να έχει φίλο, γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο «νεαρός» απέδειξε ότι με τον τρόπο που ενήργησε, ότι είναι ανίκανος να κάνει εκτιμήσεις και πόσω μάλλον να ασκήσει κριτική σε βάρος τρίτων προσώπων.
Από τα σχόλια που ήρθαν σε γνώση μου αντελήφθηκα ότι προέρχονται από πρόσωπο άσχετο με τη δημοσιογραφία αλλά και τη δημοκρατία. Η ενασχόλησή μου με τον έντυπο τύπο χρονολογείται προ πολλών ετών και η εμπειρία μου με έχει διδάξει ότι για να γράψει κάποιος κάτι σε βάρος τρίτου προσώπου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ισως κάποιοι αγνοούν το γεγονός ότι η λογοκρισία «επιτρέπεται» μόνο στα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα και σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι ευτυχής που οι βοιωτοί εκδότες και συντάκτες δουλεύουν ελεύθερα και δεν λογοκρίνονται. Ευτυχώς στο χώρο αυτό δεν υπάρχουν φασίστες και ναζιστές για να προσπαθήσουν να επιβάλλουν τις θέσεις τους. Τώρα αν κάποιο ρεπορτάζ «πονάει» είναι πρόβλημα άλλων και οφείλω να διαβεβαιώσω τους βοιωτούς πολίτες και όχι μόνο ότι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικρατεί δημοκρατία με όλη τη σημασία της λέξης.
Οι εφημερίδες είναι ανοιχτές για όλους και για όλα. Οποιος έχει γνώση, όποιος θεωρεί ότι έχει θέσεις, ιδού η Ρόδος ιδού και τη πήδημα. Οχι στον ψευτοπόλεμο. Μου γεννώνται πολλές αμφιβολίες για το ποιόν αυτών των ανθρώπων που προσφεύγουν σε ελεεινά προσχήματα προκειμένου να στηρίξουν κάποιο «φιλαράκι» τους.
Οποιος σέβεται τα παντελόνια που φορά, οφείλει να δεχθεί την οποιαδήποτε κριτική και έχει το δικαίωμα παραθέτοντας τα στοιχεία του να αντιπαρατεθεί. Αυτό είναι η υγιής δημοσιογραφία. Ομως είναι «ΝΤΡΟΠΗ» να κτυπάς το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος.
Γίνεται αντιληπτό ότι όσοι αγαπούν πραγματικά την ομάδα του χωριού τους, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να την προστατέψουν με όποιο τρόπο νομίζουν αλλά με ελεεινούς και κατάπτυστους χαρακτηρισμούς αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου, εκτός και αν παίζουν παιχνίδι πίσω από την πλάτη των συγχωριανών τους.
Θα κλείσω το μικρό αυτό ρεπορτάζ, αφηγούμενος μία πολύ μικρή ιστορία με ερώτημα προς κάθε ενδιαφερόμενο να δώσει απάντηση, σ’ ένα πολύ απλό ερώτημα.
Η ιστορία μας:
«Ενας άνδρας (ίδια ηλικία με αυτή του πατέρα σου) παντρεύεται μία γυναίκα (με την ηλικία με αυτή της μητέρας σου) αποκτούν ένα ηλίθιο παιδί (της δικής σου ηλικίας).
Το ερώτημα: «ποιός φταίει;»
Περιμένω από το άτομο αυτό να αποδείξει ότι τιμά και σέβεται τα παντελόνια που φορά και να σταματήσει τις μεθοδευμένες επιθέσεις εναντίον τρίτων προσώπων και μάλιστα να αυτοανάγεται σε τιμητής των πάντων «πυροβολώντας» ξεδιάντροπα εναντίον συντακτών και εκδοτών των επαρχιακών ΜΜΕ.
Επαναλαμβάνω:
Ιδού η Ρόδος, ιδού και τη πήδημα.

Share...

nea

Next Post

ΤΟ ΒΑΡΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 Aστυνομικός, Στρατιωτικός, Αξιωματικός Π.Ν. Δικαστικός, εκπαιδευτικός & δημοτικός υπάλληλος ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Τρ Σεπ 29 , 2020
Την προηγούμενη Δευτέρα αναφερθήκαμε στις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ νυν και πρώην μελών του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Βοιωτίας, κάνοντας αναλυτικές αναφορές για τα δρώμενα. Σήμερα θα αναφερθούμε στο κατηγορητήριο, το οποίο θεωρείται πολύ βαρύ και επισύρει βαρειές ποινές.Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται και άτομα που κατέχουν θέση σε σώματα […]

Σας ενδιαφέρουν