Πολιτική Προστασία Δήμου Θηβαίων: Μέτρα Προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι,  με βάση το υπ’ αρ. 4/16-9-2020 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ,  προβλέπονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι στη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Θηβαίων), από την Παρασκευή 18-9-2020 έως και το Σάββατο 19-9-2020. 

Ως εκ τούτου ο Δήμος τίθεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στη ζώνη ευθύνης του.

Για την προστασία τους συνιστούμε στους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού την αποφυγή προσέλευσης στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Δήμου Θηβαίων (Αγ.Βασίλη, Καλαμάκι, Λιβαδόστρα, Αγ. Νικόλαο, Αλυκή, Σαράντι και Αγ. Ιωάννη) και την έγκαιρη απομάκρυνση όσων ήδη βρίσκονται στις παραθεριστικές οικίες τους, για προληπτικούς λόγους

Επίσης, ενημερώνουμε όσους δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ) για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους.

Γενικά, συνιστούμε σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά. 
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής του. 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων. 
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα. 
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος ( πχ κάτω από μπαλκόνια) 

Περισσότερες λεπτομέρειες οι πολίτες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ( Πολιτική Προστασία/Μέτρα Προστασίας)

Share...

nea

Next Post

Έκτακτη σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Βοιωτίας για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «ΙΑΝΟΣ»

Πε Σεπ 17 , 2020
Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπειφερειάρχη  Π. Ε.Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά με τη συμμετοχή των  κ. κ.  Μπακούμη Ηλία, Αστυνομικού Δ/ντή, Υποδιευθυντή Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας,  Μαλέρδου Νικολάου,  Υπαστυνόμου  Α’ , Διοικητή Τροχαίας Λιβαδειάς, Ζαμάνη Ιωάννη, Πύραρχου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, παρουσία της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Βοιωτίας ως ορίζει ο […]

Σας ενδιαφέρουν