Μην διανοηθείτε να κάνετε την κρίση «ευκαιρία» για τους λίγους

Αυστηρή προειδοποίηση στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να πληρώσουν για μια ακόμα φορά την κρίση οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Να μπει φρένο σε αυτούς που βλέπουν την κρίση ως «ευκαιρία» για διάλυση των εργασιακών σχέσεων για νέα σκληρή λιτότητα με ύφεση και αύξηση της ανεργίας.

Παράλληλα η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της μείωσης μισθών και συντάξεων, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν υφίσταται μεν τέτοιο θέμα  μέχρι τον Μάιο, αλλά θα  αξιολογηθεί μετά η κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες για μια γενναία ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων.

Επιδότηση πλήρης στο 100% του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων στις  επιχειρήσεις. Αυτό ισοδυναμεί με 2 δις το μήνα δηλ. στο 1% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που υλοποιούνται στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και όχι σε μέτρα επιδότησης που ανοίγουν δρόμους στην υποαπασχόληση και την ανεργία.

Όσο για τις σκέψεις κάποιων για μείωση μισθών και συντάξεων μετά τον Μάιο να το ξεχάσουν. 

Γιατί σίγουρα ο λαός δεν ξεχνά ποιος τον κυβερνά, όσα εκατομμύρια και αν δώσουν ή χαρίσουν στα κανάλια.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Share...

nea

Next Post

Το μήνυμα του Ευαγγελίου ως αντίδοτο στις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊου

Πε Απρ 2 , 2020
 Το τελευταίο διάστημα όλος ο πλανήτης μαστίζεται από την εξάπλωση ενός νέου ιού, του λεγόμενου κορωνοιού, και βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση μη μπορώντας να την αντιμετωπίσει ουσιαστικά, παρόλη την ανάπτυξη της επιστήμης της ιατρικής και της τεχνολογίας.          Οι συνέπειες που βιώνουμε όλοι μας, και στην Πατρίδα μας, από την πανδημία του […]

Σας ενδιαφέρουν