Νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους αμπελουργούς «Επιτακτική η άμεση στήριξη αμπελουργών-οινοποιών» ​

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επανέρχεται και τάσσεται αλληλέγγυος με τα αιτήματα των αμπελοκαλλιεργητών και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άσκρης Βοιωτίας για την ενεργοποίηση των κοινοτικών κανονισμών για ενίσχυση αμπελουργών – οινοποιών, την χρηματοδοτική διευκόλυνσή τους, την στήριξη του εισοδήματος των αμπελουργών στα επίπεδα του 2019 και την επιβολή αυστηρών ελέγχων προς αποτροπή της οινοποίησης σταφυλιών που απαγορεύεται να οινοποιηθούν.

Η παρέμβασή του αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσης από 23ης Ιουνίου 2020 ερώτησης, με την οποία ζητούσε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση λήψη μέτρων για την στήριξη των αμπελουργών και επαγγελματικών ομάδων. Στην απάντησή του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προέβη σε γενικές και αόριστες αναφορές τόσον για την ένταξη του αμπελοοινικού κλάδου στα μέτρα στήριξης, όσον και για την ενεργοποίηση των μέτρων απόσταξης κρίσης και πρώιμης συγκομιδής. 

Με την νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Γιώργος Μουλκιώτης επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψεως άμεσων συγκεκριμένων και με πρακτικά αποτελέσματα  αποφάσεων της Κυβέρνησης, ένεκα των σημαντικών προβλημάτων που έχουν περαιτέρω προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού στους αμπελουργούς και οινοποιούς της Βοιωτίας και του μείζονος και πιεστικού ζητήματος της φετινής συγκομιδής κρασοστάφυλων και οινοποίησης, που  ήδη  προκαλεί  αδιέξοδα. 

Share...

nea

Next Post

Όπως τα είπαν ... Ένα βιβλίο με όλα όσα είπαν οι πρωταγωνιστές του 1821

Τε Σεπ 16 , 2020
Mια ξεχωριστή  πολυτελής έκδοση  κυκλοφορεί με όλα όσα είπαν και έγραψαν οι αγωνιστές του 1821 και  τα οποία έχουν καταγραφεί σε αυτή με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης.  Στο λεύκωμα  επιχειρείται να φτάσουν  στον αναγνώστη  οι φράσεις και απόψεις των πρωταγωνιστών για όλα όσα συνέβησαν  aπό τα προεπαναστατικά χρόνια ως την απελευθέρωση. […]

Σας ενδιαφέρουν