Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διατηρεί κλειστή την πόρτα για τη συνταξιοδότηση ανδρών με ανήλικο παιδί

Μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ 317/2020 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία απορρίφθηκε η αναίρεση που είχε ασκήσει το Δημόσιο κατά της απόφασης του Β΄ Τμήματος του Δικαστηρίου, που δικαίωνε άνδρα υπάλληλο που είχε προσφύγει για τα όρια συνταξιοδότησης με ανήλικο παιδί (25ετία/2010), ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης,προχώρησε σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με τις οποίες ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προβεί άμεσα σε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να υλοποιηθεί η εν λόγω απόφαση και να αποκατασταθεί η ίση μεταχείριση των δύο φύλων. 

Επιπλέον, τόσο στην ερώτηση που κατέθεσε αμέσως μετά την δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που ακολούθησε, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να διευκρινίσει με ποιο χρονοδιάγραμμα το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμορφωθεί με την εν λόγω απόφαση, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση των δικαιούμενων υπό συνταξιοδότηση ανδρών. 

Η ηγεσία του Υπουργείου​, όμως, κατέστησε σαφές ότι θα συμμορφωθεί μεν με τις δικαστικές αποφάσεις, διευκρίνισε δε ότι οι αποφάσεις αυτές αφορούν μόνο τους διάδικους και δεν δεσμεύουν για γενική εφαρμογή σε πρώτο βαθμό τις Διευθύνσεις Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, συνεκτιμώμενου και του δημοσιονομικού κόστους. 

Τέλος,  ο Υπουργός Ιωάννης Βρούτσης τόνισε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνεται με βάση το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε κατά το χρόνο αποχώρησης του προσφεύγοντες υπαλλήλου, δηλαδή το 2014, πριν ακόμα τη θέσπιση του νόμου 4336/2015, ο οποίος όρισε ενιαία συνταξιοδοτικά όρια για όλους.

Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός: 169 νέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Τρ Σεπ 8 , 2020
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 169 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.832, εκ των οποίων το 55,8% είναι άνδρες. Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: […]