Ηλ. Σανίδας: «Στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι»

Δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών, όπως επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid-19, πραγματοποιήθηκε η 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. 

Προ ημερησίας διάταξης, έγινε συζήτηση για τις φυσικές καταστροφές που έλαβαν χώρα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων την 9η Αυγούστου 2020. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων,  οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του ΤΕΕ  π.τ. Ν. Εύβοιας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας, καθώς και ο καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Δρ. Ευθύμης Λέκκας.

 «Αυτή η συνεδρίαση ήταν ξεχωριστή, καθώς η θλίψη για τους ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά και για εκείνους που δοκιμάστηκαν είναι ιδιαίτερα έντονη. Με αίσθημα συγκίνησης για τα γεγονότα, ολοκληρώσαμε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που αποτέλεσε για όλους μας, θέλω να πιστεύω, μια νέα αφετηρία. Η νέα αφετηρία ήταν η εποικοδομητική ανταλλαγή των απόψεων όλων των παρατάξεων και η τελική συμφωνία ένταξης τεσσάρων (4)  νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 74,5 εκ. ευρώ, που αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών των υποδομών αρμοδιότητας της Περιφέρειας, των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων και του Δασαρχείου Χαλκίδας . Η κατά πλειοψηφία ψήφιση του θέματος φανερώνει ότι, στα δύσκολα, όχι απλά δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, αλλά ενώνουμε δυνάμεις και απόψεις, προκειμένου κάθε πολίτης στον τόπο μας να είναι προστατευμένος.» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας. 

Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός των πρώτων εθελοντών στη Ρωσία

Δε Σεπ 7 , 2020
Η Ρωσία θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα να εμβολιάζει τους πρώτους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα. Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι περιφέρειες της Ρωσίας θα αρχίζουν να προμηθεύονται το εμβόλιο από την ερχόμενη εβδομάδα. […]

Σας ενδιαφέρουν