Φυτεία με συνολικά (186) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,80) μέτρων, εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, στη Φωκίδα

Φυτεία με συνολικά (186) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε, σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας.  

Για τον εντοπισμό της φυτείας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληληαξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η καλλιέργεια (186) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από (2) έως και (2,80) μέτρων, σε στάδιο πλήρους ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Γίνεται μνεία ότι ο χώρος που εκτεινόταν η φυτεία, ήταν ειδικά διαμορφωμένος με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, που περιελάμβανε κατασκευή αυτόματου συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων, τροφοδοτούμενο από φυσική ροή νερού, παρακείμενου ρέματος.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία – σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, σκαλιστήρι, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λ.π.).

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Share...

nea

Next Post

22 συλλήψεις μετά από ελέγχους σε όλη τη Στερεά

Τε Αυγ 26 , 2020
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν 1.130 άτομα και 878 οχήματα, προσήχθησαν 30 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 185 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά […]

Σας ενδιαφέρουν