Το Σάββατο 29 Αυγούστου: Η κορυφαία εκδήλωση – συναυλία αλληλεγγύης με την Ιταλίδα Ντίβα Teresa Cardase προς όλη την ανθρωπότητα στους Δελφούς

Η κορυφαία εκδήλωση – συναυλία Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης προς τον Φίλο Ιταλικό Λαό και σε όλη την ανθρωπότητα του φετινού καλοκαιριού με την διάσημη Ιταλίδα Ντίβα της «Μεγάλης Ελλάδας» Teresa Cardace,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 στις 8 το βράδυ στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, στον Ομφαλό της Γης, μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στα πλαίσια της Ελληνοιταλικής Φιλίας και Συνεργασίας και του Κινήματος Αλληλεγγύης προς τον φίλο Ιταλικό λαό, όπως διαμορφώθηκε καθοριστικά τον καιρό της πανδημίας από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό, θα πραγματοποιηθεί αυτή η σπάνια και πολυσήμαντη εκδήλωση από το Κέντρο της Αρχαιότητας και Σύμβολο της Ενότητας του Αρχαίου Ελληνισμού, τους Δελφούς, που διευρύνεται και απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα με θέμα «Ελλάδα – Ιταλία – Ευρώπη: Κοινή Κουλτούρα – Κοινές Αρχές και Αξίες».

Την εκδήλωση θα λαμπρύνει με την παρουσία της η διάσημη Ντίβα της «Μεγάλης Ελλάδος», Ιταλίδα Υψίφωνος Teresa Cardace, που θα ερμηνεύσει έργα Ιταλικής Όπερας και Ναπολιτάνικης Μουσικής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία Ελληνικής και Ιταλικής Μουσικής με Σολίστ (Έλληνες και Ιταλούς), Ορχήστρα και τη Μεγάλη Μεικτή Χορωδία  Ελλάδος (με κορμό τη Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας του Δήμου Δελφών) στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα παρουσιαστεί ένα τεράστιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής («Όσον ζής φαίνου» του Σείκιλου), της Χριστιανοσύνης («Τη Υπερμάχω»), κορυφαία έργα της Ιταλικής Μουσικής Φιλολογίας (Εθνικός Ύμνος της Ιταλίας «Inno Di Mameli – Fratelli Italia», το μοναδικό «VaPensiero» από την Όπερα “Ναβουχοδονόσωρ” του GVerdi, η γνωστή Ναπολιτάνικη Καντσονέτα «OSole Mio») και έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής. 

   Σκοπός της εκδήλωσης που υλοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο είναι να αναδειχθεί η διαχρονική αγάπη του Ελληνικού Λαού προς τον αδελφό Ιταλικό Λαό, ειδικότερα εν μέσω κρίσης και  τουριστικής περιόδου, αλλά και η αλληλεγγύη της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού προς όλη την Ανθρωπότητα, που υποφέρει από την πανδημία. 

   Ειδικότερα, η πραγματοποίηση της εκδήλωσης από ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, θα  είναι πολλαπλά σημαντικό για την Ελλάδα, τη Φωκίδα, τους Δελφούς, τις Ελληνοιταλικές σχέσεις, αλλά και παγκόσμια.

Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων είναι ένας φορέας συσπείρωσης, συνένωσης και πιο δυναμικής εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία και στηρίζει εκδηλώσεις που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις Ελληνοιταλικές Σχέσεις και ειδικότερα στον τομέα του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της  Τέχνης και της Μουσικής.

Η εκδήλωση αναμένεται να καλυφθεί από ξένα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Share...

nea

Next Post

Σε ισχύ η σύμβαση της Κομισιόν με την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Πε Αυγ 27 , 2020
Η πρώτη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ ονόματος των κρατών- μελών της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία, τέθηκε σήμερα σε ισχύ με την επίσημη υπογραφή μεταξύ της AstraZeneca και της Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Η σύμβαση θα επιτρέψει την αγορά εμβολίου κατά του COVID-19 για όλα τα κράτη- […]