Οι Βοιωτοί πολίτες ζητούν άμεσες απαντήσεις από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις αποθήκες με νιτρικό αμμώνιο στον νομό

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, απευθυνόμενη στους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνιών Υποθέσεων, με αφορμή την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία του Λιβάνου, επισημαίνει την αναστάτωση που έχει προκληθεί στον νομό Βοιωτίας μετά την δημοσίευση στον Τύπο και  ανακοίνωση στα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, ότι υπάρχουν χώροι αποθήκευσης νιτρικού αμμωνίου στην Βοιωτία με αναφορά  στην Τανάγρα, στα Δερβενοχώρια και στην Θήβα. 

Ο βουλευτής ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς  για τις ακριβείς θέσεις στις  περιοχές – οικισμούς του νομού Βοιωτίας όπου ευρίσκονται αποθηκευμένες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου, την ποσότητα σε κάθε αποθηκευτικό χώρο και τον χρόνο αποθήκευσης, τον ιδιοκτήτη ή  χρήστη τους, την ύπαρξη εγκεκριμένης και  επικαιροποιημένης  αδειοδότησης του  χώρου για αποθήκευση του συγκεκριμένου χημικού στοιχείου,  εάν από το έτος 2015 έχουν διενεργηθεί έλεγχοι στους χώρους αυτούς από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  τα αποτελέσματα αυτών,  όπως και εάν έχει διεξαχθεί άσκηση ετοιμότητας από τους συναρμόδιους φορείς, για την περίπτωση ατυχήματος, αλλά και ποιά συγκεκριμένα  προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί ή λαμβάνονται για την πρόληψη ατυχημάτων, αλλά και εάν υπάρχει πρωτόκολλο  συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών της Κεντρικής Κυβέρνησης και αυτών  της Αυτοδιοίκησης. 

Επίσης ερωτά, εάν έχει διενεργηθεί έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχέση με την τήρηση της Εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους συγκεκριμένους αποθηκευτικούς χώρους. 

Τέλος, ζητά να κατατεθούν τα έγγραφα των αποτελεσμάτων των ελέγχων από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για έκαστο των αποθηκευτικών χώρων με νιτρικό αμμώνιο, από το έτος 2010 έως και σήμερα, που να αφορούν την τήρηση των όρων λειτουργίας τους και τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.     

Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός: 126 κρούσματα - εάν ακόμη στη Βοιωτία - και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Δε Αυγ 10 , 2020
Εκατόν είκοσι έξι νέα κρούσματα του νέου κορονοιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.749, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. 1.473 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό […]

Σας ενδιαφέρουν