Στην Π.Ε. Φωκίδας ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Νικόλαος Ντίτορας,  μετέβη στη Π.Ε. Φωκίδας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Δασαρχείο Λιδωρικίου, όπου ενημερώθηκε για θέματα της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου από τον αναπληρωτή προϊστάμενο κ. Παναγιώτη Μανιτάρα και λοιπά στελέχη της υπηρεσίας.

 Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την ιχθυοτροφική μονάδα της εταιρείας «ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψίες που εμπίπτουν στις αδειοδοτικές αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ενημερώθηκε από τον κ. Κων/νο Μαρδάκη, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., για την κατάσταση των ιχθυοπαραγωγικών σταθμών και ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων. Η συγκεκριμένη μονάδα είναι μέσα στα δέκα μεγαλύτερα σχήματα του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα.

Share...

nea

Next Post

Χρηματοδοτείται το έργο Μικρά λιμενικά έργα Παραλίας Αγίας Άννας Ν. Εύβοιας, προϋπολογισμού 7.146.148,16 ευρώ

Πα Αυγ 7 , 2020
Ένα σπουδαίο έργο πνοής για τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα για το κλάδο τηςαλιείας έλαβε σήμερα οριστική έγκριση για τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «ΕΠ Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Περιφέρεια επικαιροποίησε τις τεχνικές μελέτες, εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις και κατάθεσε φάκελο στηνπρόσκληση «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα χωρίς προπαρασκευαστικέςενέργειες», της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1 «Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση τωνπόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας», του Προγράμματος. Την έγκριση υπέγραψεσήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης κ. Κώστας Μπαγινέτας. Το έργο αφορά στην κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου του Αγίου Βασιλείου, πλησίον του οικισμού παραλίας Αγίας Άννας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και έχει προϋπολογισμό7.146.148,16 ευρώ, μη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ως λιμενική υποδομή προδιαγράφεται να ενισχύσει τον κλάδο τηςαλιείας στην ευρύτερη περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, προσφέροντας στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείςμας έναν ασφαλή και λειτουργικό λιμένα δίπλα σε ένα από τα πλουσιότερα αλιευτικά πεδία της χώρας. Η κατασκευή θα επιβλεφθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας και περιλαμβάνει: Προσήνεμο μόλο συνολικού μήκους 135 μ. με εξωτερική θωράκιση από τεχνητούς ογκολίθους 4 παραλιακά κρηπιδώματα συνολικού μήκους 100 μ. Ράμπα ανέλκυσης-καθέλκυσης σκαφών πλάτους 7,55 μ. Προβλήτα σχήματος Γ με τμήματα επιφανείας 345 τμ και 320 τμ αντίστοιχα Λιμενολεκάνη συνολικής έκτασης 5.500 τμ και βάθους 7 μ. Οδό προσπέλασης συνολικού μήκους 118 μ. και πλάτους 4,5 μ.  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Άννας, έρχεται σε συνέχεια μιας συστηματικής και επίπονης προσπάθειας της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των τεχνικών μας υπηρεσιών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. […]

Σας ενδιαφέρουν