Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Λιβαδειάς για την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, όπου συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού COVID- 19 στο Δήμο Λεβαδεών μετά τη θετικοποίηση δείγματος κατά τον προ-εγχειρητικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε ασθενή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης του κρούσματος που ακολούθησε και τη διενέργεια εξετάσεων σε οικείους της ασθενούς, θετικοποιήθηκαν τα δείγματα που ελήφθησαν από την κόρη της ασθενούς, του αλλοδαπού συντρόφου της και του νεογέννητου μωρού τους.

Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με της οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., η μητέρα και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν σε ειδική πτέρυγα σε Νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ ο σύντροφός της με μέριμνα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μεταφέρθηκε στην οικία του στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λεβαδέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας και η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση.  Κατόπιν συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Σαγιάννη και Ιωάννη Δήμου μετέβησαν στην Κοινότητα Δαύλειας όπου συναντήθηκαν και ενημέρωσαν σχετικά με την κατάσταση το τοπικό Συμβούλιο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δαύλειας και τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Κατάστημα Δαύλειας.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράμμισε ότι οι δημότες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την προστασία τους και την προστασία των οικείων τους. 

Share...

nea

Next Post

Λειτουργία κλιματιζόμενης αίθουσας στο Δήμο Λεβαδέων για τις ημέρες που θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα

Πα Ιούλ 31 , 2020
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα (θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών κελσίου).  Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι θα έχει ανοικτή, για το κοινό, την κλιματιζόμενη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο, σήμερα Παρασκευή από 15:00 – […]