6 θέσεις εργασίας στον Δήμο Θηβαίων για αποφοίτους ΕΠΑΛ: Πρόγραμμα “Μαθητεία”

Τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίωνστο πρόγραμμα “Μαθητεία” αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (με την υπ’ αρ. απ. 107/2020), εγκρίνοντας 6 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων μαθητευόμενων αποφοίτων ΕΠΑΛ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού της «μαθητείας» προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Οι θέσεις που προσφέρει ο Δήμος Θηβαίων για το σχ. έτος 2020-2021 είναι οι ακόλουθες :

Α/ΑΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΟΜΗ (ΕΠΑ.Λ-ΙΕΚ)ΑΡ. ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-2021
1Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών ΥπηρεσιώνΕΠΑ.Λ2
2Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και ΔικτύωνΕΠΑ.Λ2
3Τεχνικός Εφαρμογών ΠληροφορικήςΕΠΑ.Λ2
  ΣΥΝΟΛΟ6

Η “Μαθητεία” είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που υλοποιείται από κοινού με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)  και αφοράαποφοίτους, μαθητευόμενους και σπουδαστές, δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ.  – Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα, το Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)απευθύνεταισε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 9 μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 7 ωρών τη εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και, παράλληλα, «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες ισομερώς σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη. Η μαθητεία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση 203 ωρών εργαστηριακού μαθήματος και με τη συμπλήρωση 156 ημερών παρουσίας στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος, δίνοντας στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης και δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης  του ΕΟΠΠΕΠ για απόκτηση πτυχίου εξειδίκευσης επιπέδου 5. 

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο siteτου Υπουργείου Παιδείας: http://www.minedu.gov.gr/(Διαδρομή: Εκπαίδευση/ Επαγγελματική Εκπαίδευση/Μαθητεία) 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το ΕΠΑ.Λ που φοίτησαν, για να τους δοθούν οδηγίες για τη σχετική αίτηση συμμετοχής τους. 

Πληροφορίες για το ΕΠΑ.Λ Θήβας:

http://1epal-thivas.voi.sch.gr

email: epalthivas@sch.gr
Τηλ2262029243, 2262027893
Facebook @epalthivas

Share...

nea

Next Post

Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με την μάσκα

Τρ Ιούλ 28 , 2020
«Παρά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει σε καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες κι αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψιν και τις εισηγήσεις των ειδικών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος […]

Σας ενδιαφέρουν