Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Το τριήμερο από Παρασκευή 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (11.819)έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (430)παραβάσεις, ως ακολούθως:

·     85 στην Κρήτη,

·     66 στην Κεντρική Μακεδονία,

·     62 στην Αττική,

·     54 στην Πελοπόννησο,

·     33 στη Θεσσαλονίκη,

·     25 στη Θεσσαλία,

·     24 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·     19 στο Νότιο Αιγαίο,

·     19 στη Δυτική Ελλάδα,

·     13 στην Ήπειρο,

·     11 στη Στερεά Ελλάδα,

·       8 στα Ιόνια Νησιά,

·       7 στο Βόρειο Αιγαίοκαι

·       4 στη Δυτική Μακεδονία 

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (3,64%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους (430) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (47) άτομα.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν στον συνημμένο πίνακα.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Share...

nea

Next Post

Συνάντηση Φασούλα, Ρεντζιά και Ιωάννου με τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου

Τρ Ιούλ 28 , 2020
Υψηλούς επισκέπτες -στην κυριολεξία-  που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό και Διεθνές Μπάσκετ, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου. Ο Παναγιώτης Φασούλας, στο πλαίσιο των επαφών του εν όψει των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), στις οποίες είναι υποψήφιος για την προεδρία, πέρασε την πόρτα του Δημαρχείου μαζί […]

Σας ενδιαφέρουν