Μία ξεχασμένη… ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ !

Του Δημήτρη Νίκαινα

Κάθε χρόνο το πρώτο τουριστικό αξιοθέατο της Κωνσταντινούπολης είναι η Αγία Σοφία. Μόνο πέρυσι την επισκέφτηκαν 3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 άνθρωποι. 3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 άνθρωποι που κατά κύριο λόγο είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί…

3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 άνθρωποι που δεν θα μπορέσουν να ξαναθαυμάσουν το Μεγαλείο της Αγίας Σοφιάς, τους τρούλους και τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεγράψουμε ένα από τα σύμβολά της Χριστιανοσύνης. 

Πολύ κοντά μας στη Βοιωτία έχουμε το ακριβές αρχιτεκτονικά αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, τον όσιο Λουκά τον Στειριώτη, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα. Είναι η ευκαιρία της Εκκλησίας της Ελλάδος ,της Κυβέρνησης, των Πολιτικών Αρχηγών και των Τοπικών Αρχών του τόπου να δώσουν ένα δυνατό ράπισμα στην κυβέρνηση Ερντογάν, διαφημίζοντας το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά ως την άκρη του κόσμου. 

Ξεκινώντας ένα καινούργιο προσκύνημα στο ακριβές αρχιτεκτονικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας. Δίνοντας την δυνατότητα στους πιστούς να προσευχηθούν και να μην ξεχάσουν ποτέ το σύμβολο της Ορθοδοξίας ! 

Share...

nea

Next Post

Εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν (11) δενδρύλλια κάνναβης, σε αγροτική περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας

Κυ Ιούλ 26 , 2020
Από αστυνομικούς της Γ΄Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων,εντοπίσθηκαν σε αγροτική περιοχή της Ιστιαίας, έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, καλλιεργημένα και επιμελώς κρυμμένα εντός φυσικής βλάστησης, ύψους από (1,50) έως (3,30) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν στις 25-07-2020 πρωινές ώρες και κατασχέθηκαν.  Την προανάκριση […]