Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα με εκπροσώπους Δικτύων Πόλεων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων,  ο Δήμαρχος Αργιθέας και Πρόεδρος του Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου κ. Ανδρέας Στεργίου, ο  συντονιστής του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια κ. Γεώργιος Χαρίσης, ο συντονιστής του Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου κ. Χρήστος Γκρέκος, ο συντονιστής του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Κων/νος Αντωνόπουλος και η επιστημονική υπεύθυνη του Δικτύου κα Έλενα Μουρελάτου, και ο Δ/ντης του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. ΟΤΑ κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος.

Οι συντονιστές των Δικτύων ενημέρωσαν το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα σχετικά με τη δράσή τους, τις συνεργασίες που έχουν αναπτύξει με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, ενώ επεσήμαναν την ανάγκη ανάπτυξης συνεργιών μεταξύ των Δικτύων για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του έργου τους και για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Επίσης, ενημέρωσαν το Δήμαρχο ότι σύντομα θα καταθέσουν πρόταση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για τη δημιουργία ενός Β’θμιου Οργάνου Δικτύων, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα Δίκτυα με στόχο την ενίσχυση του ρόλου τους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του έργου τους. 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για την ενημέρωσή και υπογράμμισε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Λεβαδεών με το Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς διαμέσου αυτής θεωρεί ότι θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπλασης του ποταμού Έρκυνα, ενώ και αυτός από την πλευρά συμφώνησε για την ανάγκη διεύρυνσης των συνεργασιών τόσο μεταξύ των δικτύων όσο και  με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων όλων των Δικτύων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, καθώς μέσω αυτής είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα για τις πόλεις με ποτάμια και λίμνες.

Τέλος, συζήτησαν για την προοπτική τον Οκτώβριο να πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια και διημερίδα με θέμα την ανάδειξη των πόλεων με ποτάμια.   

Share...

nea

Next Post

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Λιβαδειάς

Τρ Ιούλ 21 , 2020
To ΚΕΠ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  (Σοφοκλέους 15) για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων λειτουργεί  με διευρυμένο ωράριο. Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι από: Δευτέρα ως Παρασκευή  08:00 έως 19:30  Σάββατο 08:00 έως 13:30. Ωστόσο, δεδομένου ότι συντρέχουν ακόμη οι λόγοι που επιβάλλουν τη λήψη μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεωρείται πλέον πρόσφορη αλλά […]