Άμεση καταβολή αναδρομικών σε όλους ανεξαίρετα τους συνταξιούχους

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτηςφέρνει στη Βουλή το ζήτημα της άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι περιοριστικές τόσο ως προς το χρονικό εύρος – δηλαδή από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 – όσο και ως προς τους δικαιούχους, αφού αποδίδεται αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν ασκήσει προσφυγές και δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά για τη δυνατότητα κάλυψης και των συνταξιούχων που δεν έχουν ασκήσει αντίστοιχη προσφυγή.

Κατόπιν αυτών, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζητά από την Κυβέρνηση, χωρίς τακτικισμούς και μισόλογα, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε με νομοθετική ρύθμιση, να δοθούν οι περικοπείσες κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα για την εξεταζόμενη περίοδο των 11 μηνών και να αποκατασταθεί η ίση μεταχείριση όλων ανεξαίρετα των συνταξιούχων, ανεξάρτητα​ από το αν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη και ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισής τους. 

Share...

nea

Next Post

4.500.000 € για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας

Δε Ιούλ 20 , 2020
Σε συνέχεια των προγραμματισμένων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε όλη την ΠεριφέρειαΣτερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση για την«Αποκατάσταση ορεινών οδικών αξόνων λόγω καθιζήσεων και καταστροφών από θεομηνίες», προϋπολογισμού4.500.000 €, στην Π.Ε. Φωκίδας. Η σύμβαση προβλέπει τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων στο  επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φωκίδας καισυγκεκριμένα στα τμήματα: Σπερνόρεμα – Καλοσκοπή – Βρύζες, Πυρά – Αθανάσιος Διάκος- Γέφυρα Νταού, TμήμαΠολύδροσο – Άνω Πολύδροσο -διασταύρωση με Αμφίκλεια, Φράγμα – Αρτοτίνα- όρια Νομού,  ΔιασταύρωσηΠαραλίμνιο- Δάφνος, Διασταύρωση Λιλαίας – Επτάλοφος – όρια Νομού και στο Επαρχιακό δίκτυο Φωκίδας πουπαρουσιάζουν έντονες ρηγματώσεις, μεγάλες φθορές στα οδοστρώματά τους και καθιζήσεις. Αναλυτικότερα, σε περιοχές  όπου υπάρχουν τεχνικά έργα (φρεάτια ομβρίων, σωληνωτοί αγωγοί, επενδεδυμένοι  τάφροι κ.λ.π.) θα γίνουν εργασίες καθαρισμού, θα τοποθετηθούν πλέγματα συγκράτησης  βραχωδών πρανών και  στηθαίων ασφαλείας, ενώ θα γίνουν και διαγραμμίσεις τόσο στα τμήματα του οδικού δικτύου στα οποία θα γίνειδιάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα, όσο και σε τμήματα του υπολοίπου οδικού δικτύου.  «Στη Φωκίδα, με τις ιδιαίτερες ανάγκες οδικού δικτύου, υλοποιούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης δρόμων, προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια και άνεση οι διερχόμενοι οδηγοί. Θέλουμε δρόμους ανοιχτούς για εμάς και τους επισκέπτες της Περιφέρειάς μας.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΣτερεάςΕλλάδας κ. Φάνης Σπανός. Email Share...  

Σας ενδιαφέρουν