Γιώργος Μουλκιώτης: Αδιαφορία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης όλων των δομών του ΕΣΥ νομού Βοιωτίας

Μετά την αδιαφορία της Κυβέρνησης να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας νομού Βοιωτίας, ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Μουλκιώτης και ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας και Βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, επανακατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας. 

Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ξανά ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στη Βοιωτία αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις που αφορούν στο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της ανανέωσης του επιστημονικού προσωπικού που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από την 5ηΥΠΕ, δεν υπάρχει αναλυτική περιγραφή των ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί στα νοσοκομεία του νομού Βοιωτίας από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι σήμερα τόσο σε ιατρικό όσο και σε λοιπό επικουρικό προσωπικό. 

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές επανέρχονται με την ερώτηση και ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, ποιές είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στις δομές Υγείας του νομού Βοιωτίας σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που έχουν δηλωθεί και τις υφιστάμενες οργανικές θέσεις και  πότε λήγουν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού στις υγειονομικές δομές του νομού Βοιωτίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνου που προσελήφθη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ακόμα, ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας του νομού (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, ΤΟΜΥ) με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, στις υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις αλλά και την ενίσχυση δημοσίων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο την πραγματική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων στη Βοιωτία και με προσανατολισμό την εύρυθμη και αποτελεσματική  λειτουργία τους, σύμφωνα με τον προορισμό τους. 

Share...

nea

Next Post

«Ώρα μηδέν με… τρίτη και φαρμακερή»

Πε Ιούλ 16 , 2020
Τρίτη και… φαρμακερή συνέλευση για την ομάδα της Θήβας που προσπαθεί να βγει από το… «τέλμα» και να σώσει την παρτίδα. Στις 20 Ιουλίου (Δευτέρα) η τρίτη γενική συνέλευση θα κρίνει πολλά για το μέλλον της ιστορικής ομάδας που είναι ένα βήμα πριν το… «χείλος» της καταστροφικής διάλυσης. Πρόσκληση σε Τακτική […]

Σας ενδιαφέρουν