Πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία Masters Γ1 ο Λιβαδείτης αθλητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Καφρίτσας

1 min read

Με επιτυχία στέφθηκε ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Λιβαδειάς, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λεβαδέων με την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, τον Παναθηναϊκό ΑΟ και τον ΑΚΟΛ, αγώνας βαθμολογούμενος και επίσημα ενταγμένος στο καλεντάρι της Ε.Ο. Ποδηλασίας, με την συμβολή του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, της Τροχαίας Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, του Αθλητικού Ομίλου Δρομέων Λιβαδειάς, του ΕΚΑΒ και του γιατρόυ του αγώνα κου Γιάννη Περγαντά. 

Στον διήμερο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2024 συμμετείχαν περισσότεροι από 220 αθλητές μεταξύ των οποίων και τρεις Λιβαδείτες.

Το Σάββατο διεξήχθη το πρώτο σκέλος του Ποδηλατικού Γύρου με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης  στον περιφερειακό της πόλης, σε συνολική απόσταση 11,1 χλμ. με συμμετοχή 70 αθλητών.

Πρώτος αθλητής της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών αναδείχθηκε ο αθλητής του Κρόνου Νικαίας, Νίκος Βουκελάτος με χρόνο 14:02, δεύτερος ο Γιάννης Βαρώτσος του ΠΟ Πατρών με χρόνο 14:24 και τρίτος (πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία Masters Γ1) ο Λιβαδείτης αθλητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Καφρίτσας με χρόνο 14:40.

Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, Βαρβάρα Φασόη με χρόνο 16:04.

Την Κυριακή, σειρά είχε το αγώνισμα της Αντοχής –  GRAN FONDO  με συνολική απόσταση 67,4 χλμ. με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης, ακολούθησε την πορεία περιφερειακά της Λιβαδειάς, του Ορχομενού – Παύλου – Λουτσίου – Πύργου – ΣΣ Λιβαδειάς – Χαιρώνειας – Ι.Μ. Λυκούρεσης και τερματισμό στην περιοχή Τζιμαίικα. Πρώτος της γενικής κατάταξης αναδείχθηκε και πάλι ο Νίκος Βουκελάτος του Κρόνου Νικαίας με 1:36:03, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Ρακιντζής του Α.Σ.Αγίας Παρασκευής με 1:36:33 και τρίτος ο Γιάννης Βαρώτσος του ΠΟ Πατρών με 1:36:42. Και πάλι πρώτη στις γυναίκες η Βαρβάρα Φασόη του Παναθηναϊκού με χρόνο 1:46:03.

«Ήταν μια άψογη διοργάνωση και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Η συνεργασία όλων ήταν  άριστη και είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα του Δήμου μας. Τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης και της οικονομικής ζωής του τόπου και ενδυναμώνουν την αθλητική κουλτούρα, ειδικά των νέων ανθρώπων. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης», σημείωσε ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Καραμάνης.

Η διεξαγωγή του αγώνα ενθουσίασε τους διοργανωτές τόσο από πλευράς διαδρομών, όσο και από τη μεγίστου βαθμού συνεργασία όλων των αρχών της πόλης αλλά περισσότερο λόγω της συμμετοχής μεγάλου αριθμού εθελοντών και του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι κάτοικοι της πόλης. Κατά δήλωση τόσο του προέδρου του ΑΚΟΛ και πρωτοστάτη προετοιμασίας αυτού του ομολογουμένως πολύ δύσκολου εγχειρήματος, κου Χρήστου Πολατσίδη, του προέδρου της ΠΕΠΑ κου Καλαπόδη όσο και του εφόρου του ποδηλατικού τμήματος του Παναθηναϊκού, κου Περίδη, σκοπός τους πια είναι ο συγκεκριμένος αγώνας να αποτελέσει θεσμό.

Ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν απλά αδύνατη η διεξαγωγή του αγώνα.

Share...

Διαβάστε επίσης...