Ξεκινά εκτεταμένος καθαρισμός ρεμάτων και ποταμών στην Π.Ε. Εύβοιας, προϋπολογισμού 455.493 €

Με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 455.493 €, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά σε εκτεταμένο καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών στην Π.Ε. Εύβοιας.

Ειδικότερα και μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, η παρέμβαση αφορά στις περιοχές Χιλιαδού, Μετοχίου, Αλιβερίου, Αυλωναρίου, Μανικιάτη και Δήμου Καρύστου, όπου και θα εκτελεστούν εργασίες:

·       Καθαρισμού από φερτά υλικά και λοιπές προσχώσεις

·       Αντιπλημμυρικής προστασίας

·       Συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών υφιστάμενων τεχνικών και λοιπών έργων

·       Αποκατάστασης βλαβών υφιστάμενων κοιτοστρώσεων.

«Η Εύβοια έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα και έχουμε καταγράψει φαινόμενα με πολύ μεγάλες υλικές καταστροφές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό, θωρακιζόμαστε περαιτέρω και εγκαίρως, δίνοντας έμφαση στον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών σε περιοχές των Δήμων της Εύβοιας. Η αντιπλημμυρική προστασία ξεκινά το καλοκαίρι, ώστε το προσεχές φθινόπωρο να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.»,  δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Share...

nea

Next Post

Συνελήφθησαν (4) άτομα για ληστεία, στο πλαίσιο σημερινής αστυνομικής επιχείρησης στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών

Πα Ιούλ 10 , 2020
Κατόπιν αστυνομικής επιχείρησηςτης Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία.  Ειδικότερα οι ανωτέρω, χθες (09-07-2020) απογευματινές […]