Επιτακτική η άμεση ανάκληση της απόφασης κατάργησης του καταστήματος Διστόμου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση απευθυνόμενη στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επισημαίνει τη συνέχιση της σοβαρής υποβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών στη Βοιωτία λόγω του κλεισίματος του Καταστήματος Διστόμου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι το κατάστημα Διστόμου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., αποτελεί το μοναδικό τραπεζικό ίδρυμα στην έδρα του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, το οποίο εξυπηρετεί τόσον τους κατοίκους του Στειρίου, αλλά και την Ιερά Μονή  του Οσίου Λουκά, όπως και παρά πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες γύρω χωριών, λόγω της κομβικής του θέσης. Η μαρτυρική πόλη του Διστόμου, αποτελεί όχι μόνον σημαντικότατο  κοινωνικοπολιτιστικό και οικονομικό κέντρο, με πλείστους καθημερινούς επισκέπτες, προς την Μονή του Οσίου Λουκά, το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, το μνημείο της Θυσίας, αλλά αποτελεί και κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Εξ αυτών, η έδρα του Δήμου, δικαιούται και αξιώνει την συνέχιση λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος. 

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η επικείμενη μεταφορά του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Διστόμου προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο για τις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών, που επιτείνεται  εξαιτίας και της απόστασης προς την Λιβαδειά, όσο και λόγω της ηλικίας τους, και όσα εξ αυτής συνεπάγονται.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση την ανάκληση της απόφασης μεταφοράς και κατά συνέπεια της κατάργησης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Διστόμου.   

Share...

nea

Next Post

Αναδρομικά: Ο κύβος ερρίφθη

Τρ Ιούλ 7 , 2020
Οδεύουμε τις επόμενες μέρες στην έκδοση της απόφασης της πολιτικής δίκης (10/1/2020) για τα αναδρομικά. Έχει κλειδώσει θετικά το 11μηνο 2015-2016. Η αγωνία στους δικαιούχους είναι αν τα έννομα αποτελέσματα θα περιορίζονται σε όσους έχουν ασκήσει αγωγές ή θα εκτείνονται σε όλους. Σύμφωνα με το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των […]

Σας ενδιαφέρουν