Γιώργος Μουλκιώτης: Επιτακτική η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών στη Βοιωτία

Την ανάγκη κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών ζήτησε με κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. 

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι βάσει της νέας φορολογικής νομοθεσίας, οι αγρότες που συμπληρώνουν πέντε έτη από το έτος έναρξης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, καλούνται πλέον να καταβάλουν το ποσό του τέλους επιτηδεύματος, βάσει των ακαθάριστων εσόδων τους, των επιδοτήσεων που λαμβάνουν, τηρουμένων βιβλίων και λογιστικών στοιχείων. Επιπλέον, ότι ο Πρωθυπουργός έχει προσωπικά δεσμευτεί στον ελληνικό λαό για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και οι αγρότες του νομού Βοιωτίας, όπως και της υπόλοιπης επικράτειας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Κατόπιν αυτών, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν πράξη τη ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών και ερωτά εάν, σε κάθε περίπτωση, προτίθενται να εξετάσουν την περίπτωση παράτασης στην προθεσμία καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, ιδίως για τις μικρές καλλιέργειες, που αποτελούν την πλειοψηφία των καλλιεργειών της χώρας.

Share...

nea

Next Post

O Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας στην εταιρεία ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ στη Στενή Ευβοίας

Πε Ιούν 25 , 2020
Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  Νικόλαος Ντίτορας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά, επισκέφτηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 την εταιρεία ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ που βρίσκεται κοντά στη Στενή Ευβοίας. Ο Συντονιστής μαζί με τον Δήμαρχο ξεναγήθηκαν στους χώρους της εταιρείας από τους δύο ιδιοκτήτες […]