Σπάνια γιγάντια τσούχτρα εθεάθη μόλις για τέταρτη φορά στα χρονικά

Μια σπάνια ροζ τσούχτρα, ενός τεράστιου σε μέγεθος είδους, εθεάθη μόλις για τέταρτη φορά στα χρονικά!

Μια τεράστια μέδουσα, του εξαιρετικά σπάνιου είδους Drymonema dalmatinum, η διάμετρος του οποίου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία μέτρα, εθεάθη για πρώτη φορά από το 2014 και τέταρτη συνολικά στα χρονικά!

Το παράξενο αυτό πλάσμα πήρε το όνομά του από τη Δαλματία, καθώς εκεί την είχε εντοπίσει για πρώτη φορά το 1880 ένας Γερμανός φυσιοδίφης ονόματι Ernst Haeckel. Εμφανίστηκε ξανά, όμως, το 1945 και έπρεπε να περάσουν άλλα 70 χρόνια σχεδόν για να… δηλώσει «παρών» εκ νέου, το 2014, στον Κόλπο της Τεργέστης. Μέχρι τότε, οι επιστήμονες νόμιζαν πως είχε εξαφανιστεί!

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, εθεάθη ξανά, και πάλι στα ανοιχτά της Τεργέστης, από ερασιτέχνες δύτες.

Από μακριά…

Η συγκεκριμένη είναι γύρω στο ένα μέτρο και οι δύτες φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις, καθώς για το εν λόγω είδος μέδουσας δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία και οι θαλάσσιοι βιολόγοι δεν γνωρίζουν πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το τσίμπημά της.

Share...

nea

Next Post

Το μήνυμα της Γιώτας Πούλου τις Πανελλήνιες μαθητικές εξετάσεις

Κυ Ιούν 14 , 2020
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες έφθασε η ώρα που ολοκληρώνεται μία μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια κυρίως δική σας αλλά και των δασκάλων και των οικογενειών σας.  Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι σημαντικές για τους στόχους σας  αλλά δεν είναι η μοναδική ευκαιρία της ζωής σας.  Μετά την δύσκολη εμπειρία του εγκλεισμού συνειδητοποιήσαμε ότι  η  ατομική […]