«Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού- Διαχείριση αλλαγών», από τον ΣΒΘΣΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με Θέμα: «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού- Διαχείριση αλλαγών».

Πρόκειται για το τρίτο σεμινάριο του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Σύνδεσμος, με σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε περιόδους αλλαγών και να εστιάσουν στην ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων και στρατηγικών που χρειάζονται οι ηγέτες για την αποτελεσματική διοίκηση όλων των προγραμματισμένων αλλαγών.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού- Διαχείριση αλλαγών», έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων και στρατηγικών που χρειάζονται οι ηγέτες για την αποτελεσματική διοίκηση όλων των επερχόμενων αλλαγών.

Μεταξύ των ενοτήτων που αναπτύχθηκαν ήταν:

  1. Ηγεσία vs Management
  2. HR το νέο μάρκετινγκ
  3. Εργαζόμενος και  Εργοδότης
  4. Κατάλληλος vs Καλύτερος
  5. Τι κάνουν οι επιτυχημένες επιχειρήσεις
  6. Νέοι κανόνες στη νέα εποχή

Στη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε προσπάθεια να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα και προβληματισμοί όπως:

  1. Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας;
  2. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη κινητικότητα εργαζομένων;
  3. Γιατί η νέα γενιά είναι τόσο διαφορετική όσον αφορά την εργασιακή νοοτροπία και συμπεριφορά;
  4. Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό για να είναι πιο ανταγωνιστικές; πρόγραμμα του σεμιναρίου «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού- Διαχείριση αλλαγών», έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων και στρατηγικών που χρειάζονται οι ηγέτες για την αποτελεσματική διοίκηση όλων των επερχόμενων αλλαγών.

Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Γιάννης Τζαβλόπουλος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Συμβούλων UPGRADE. Ο Γιάννης Τζαβλόπουλος είναι Γεν. Διευθυντής του New York College στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει διατελέσει Διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες, είναι βραβευμένος από την ακαδημία μάρκετινγκ και από την ΕΕΔΕ, είναι συγγραφέας του best seller «ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ! ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ!» και έχει εκδώσει και 4 εκπαιδευτικούς οδηγούς. Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την χορηγική υποστήριξη της εταιρίας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΙΚΕ.

Share...

nea

Next Post

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. γιορτάζει την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος"

Κυ Ιούν 4 , 2023
Ο ορισμός της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1972, έγινε με στόχο να προειδοποιήσει και να αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον. Έκτοτε είναι γεγονός ότι υπήρξε ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και αναδείχτηκαν περιβαλλοντικά προβλήματα, […]

Σας ενδιαφέρουν