Χωρίς όραμα και χωρίς έργο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Κωπαϊδα

Αποκαλυπτικό είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας σε ένα από τα 14 ερωτήματα που έχει απευθύνει στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη ο βουλευτής Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης για τα προβλήματα των αγροτών – καλλιεργητών του Κωπαϊδικού πεδίου.  

Το Υπουργείο παραδέχεται ότι από το 2015 έως το 2018 είχαν ενταχθεί στο ΠΔΕ 8 έργα (το ένα αφορούσε αποπληρωμή) και ότι έκτοτε δεν έχει υποβληθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κανένα σχέδιο ανάπτυξης της Κωπαϊδας.  

Από την απάντηση, καθίσταται σαφές ότι χωρίς την υποβολή μελέτης δεν υπάρχει η δυνατότητα για χρηματοδότηση για κανένα έργο, από κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για την «υψηλή προτεραιότητα» που έχει δώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επί θητείας Μπακογιάννη και Σπανού για την Κωπαϊδα.

Συγκεκριμένα, με βάση τον πίνακα έργων που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, φαίνονται πληρωμές 3.171.479,03 ευρώ μέχρι σήμερα, στα έξι χρόνια διοίκησης των 220.000 στρεμμάτων του κάμπου της Κωπαϊδας.  Δαπάνη  «επενδύσεων» που αναλογεί σε 15 ευρώ ανά στρέμμα, όταν τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι αγρότες είναι ετησίως 9-10 ευρώ το στρέμμα.

Τέλος, ο Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε ότι καθημερινά αποκαλύπτεται ότι αποτελεί μονόδρομο η ίδρυση νέου φορέα, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κωπαΐδος.

Share...

nea

Next Post

Κάλεσμα έκφρασης Αλληλεγγύης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο και συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ

Πε Ιούν 11 , 2020
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την ώρα που σε κάθε κλάδο όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας χτυπιούνται με αφορμή την- “Πανδημία” του κορωναϊού, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διανύουν τον 6° μήνα κινητοποιήσεων. Έξι μήνες τώρα με την δύναμη που μας δίνει η αλληλεγγύη σας έχουμε μείνει όρθιοι. Κοιτάμε την κυβέρνηση κατάματα, […]