Η BakeHellas επιταχύνει την ανάπτυξη της στον τομέα της αρτοποιίας bake-off στην Ελλάδα και την Κύπρο με το άνοιγμα ενός νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου αρτοποιίας

  • Η BakeHellas εγκαινιάζει ένα μοναδικό στο είδος του εργοστάσιο αρτοποιίας στην Ελλάδα με τις πρώτες πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής αυτού του είδους στη χώρα, παράγοντας μπαγκέτες και χειροποίητα ψωμιά κορυφαίας ποιότητας.
  • Αυτή η επένδυση σε νέα παραγωγική ικανότητα και η προγραμματισμένη επέκταση σε νέες κατηγορίες αρτοποιίας, όπως τα κρουασάν και τα ντόνατς, θα υποστηρίξει τις φιλοδοξίες διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης της BakeHellas τα επόμενα χρόνια και θα ενισχύσει την ηγετική θέση της στην Ελληνική αγορά προϊόντων αρτοποιίας bake-off.
  • Οι νέες εγκαταστάσεις αρτοποιίας και τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας με τον όμιλο La Lorraine Bakery Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες αρτοποιίας στην Ευρώπη. Η συνεργασία αυτή συνδυάζει την τεχνική τεχνογνωσία, την ηγετική θέση στα προϊόντα και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς και τη μετατρέπει σε μια συνταγή μελλοντικής επιτυχίας, με ισχυρές ρίζες στην Ελλάδα.

Από το 2001 η BakeHellas πρωτοπορεί στον αναπτυσσόμενο τομέα των προϊόντων αρτοποιίας bake-off στην Ελλάδα. Ενώ ο τομέας των αρτοσκευασμάτων bake-off ξεκίνησε μικρός σε αυτή την παραδοσιακή αγορά αρτοποιίας και βρίσκεται ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη, αυτή η καινοτόμος τεχνολογία έχει κατακτήσει την αγορά αρτοποιίας χάρη στην ευκολία, τη φρεσκάδα και τα παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα αρτοποιίας ψήνονται εν μέρει στο εργοστάσιο παραγωγής, μετά καταψύχονται και στη συνέχεια το τελικό ψήσιμο γίνεται τόσο στα καταστήματα λιανικής πώλησης όσο και σε καταστήματα εστίασης, προσφέροντας στους καταναλωτές απαράμιλλη φρεσκάδα, τραγανότητα και γεύση.

Τις τελευταίες 2 δεκαετίες, η BakeHellas αύξησε σταδιακά την παραγωγή κατεψυγμένων μπαγκετών, ciabatta, τοπικών ελληνικών ψωμιών και κέικ στις 2 εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Σήμερα η εταιρεία είναι ηγέτης στην αγορά bake-off και αναπτύσσει τη συνολική αγορά αρτοποιίας στην Ελλάδα.

Εδώ και πολλά χρόνια ο όμιλος La Lorraine Bakery Group ήθελε να επεκτείνει το διεθνές αποτύπωμά του στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, για να αναπτύξει τις δυνατότητες της αγοράς bake-off, που βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δύο οικογενειακές εταιρείες, η BakeHellas και ο Όμιλος La Lorraine Bakery Group, η καθεμία με μακρά ιστορία στην αρτοποιία και η καθεμία πρωτοπόρος στην κατεψυγμένη αρτοποιία, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα & να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονη τεχνολογία παραγωγής για να αυξήσουν περαιτέρω το μερίδιο αγοράς τους στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά bake-off.

Guido Vanherpe, Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς μετόχων της LLBG: “Πιστέψαμε από την αρχή σε μια μεγάλη μελλοντική συνέργεια συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της LLBG και την ισχυρή γνώση της τοπικής αγοράς της BakeHellas. Μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά προσφέροντας περισσότερα μοναδικά προϊόντα αρτοποιίας υψηλής ποιότητας”.

Γιώργος Μαυρομάρας, Μέτοχος και Μέλος Δ.Σ. της BakeHellas: “Και οι δύο εταίροι έχουν ισχυρές αναπτυξιακές φιλοδοξίες για το μέλλον, με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο, κυρίως μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα του bake-off και σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως τα κρουασάν και τα ντόνατ”.

Αυτή η ανάπτυξη στον τομέα της αρτοποιίας bake-off θα είναι δυνατή χάρη στην επένδυση στο νέο εργοστάσιο παραγωγής αρτοποιίας με 2 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής . Είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα και διαθέτει τις πρώτες πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής αρτοποιίας αυτού του είδους στη χώρα, παράγοντας μπαγκέτες και χειροποίητα ψωμιά υψηλής ποιότητας.

Η νέα μονάδα παραγωγής της BakeHellas έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα για να υποστηρίξει το πλάνο ανάπτυξης πωλήσεων τα επόμενα χρόνια και θα αυξήσει αντίστοιχα την τοπική απασχόληση.

Σχετικά με την BakeHellas

Η BakeHellas είναι μία από τις πρωτοπόρες και κορυφαίες ελληνικές εταιρείες αρτοποιίας στο Bake-Off για περισσότερα από 20 χρόνια, παράγοντας κατεψυγμένες μπαγκέτες, ciabatta & τοπικά ελληνικά ειδικά ψωμιά.  Η εταιρεία βρίσκεται 70 χλμ. βόρεια της Αθήνας (Σχηματάρι Βοιωτίας) και επένδυσε σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, καθιστώντας την BakeHellas την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων στην Ελλάδα.  Η εταιρεία έχει έσοδα περίπου 14 εκατ. ευρώ, απασχολεί περίπου 100 άτομα και προμηθεύει σουπερμάρκετ και πελάτες μαζικής εστίασης κυρίως στην Ελλάδα & την Κύπρο.

Η LLBG έχει αποκτήσει το 50% των μετοχών της BakeHellas στα τέλη του 2020 και οι προηγούεμενες δραστηριότητες της LLBG στην Ελλάδα έχουν ενσωματωθεί στην Bakehellas. To 2022 η Bakehellas δημιούργησε νέα παραγωγική δυναμικότητα, με τεχνολογία αιχμής, για την περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά bake-off.

www.bakehellas.gr/en

Σχετικά με τον όμιλο La Lorraine Bakery Group

Ο Όμιλος La Lorraine Bakery Group (LLBG) είναι μια 100% οικογενειακή βελγική εταιρεία αλευροποιίας και αρτοποιίας που προσφέρει μια ευρεία γκάμα αυθεντικών, φρέσκων προϊόντων αρτοποιίας. Καθημερινά, περισσότεροι από 4.800 αφοσιωμένοι εργαζόμενοι παράγουν και πωλούν υψηλής ποιότητας προϊόντα αρτοποιίας στους καταναλωτές, στα σούπερ μάρκετ και στον τομέα της εστίασης σε όλο τον κόσμο.

Χτίζουμε μια κορυφαία διεθνή εταιρεία που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από τριάντα χώρες και παράγει προϊόντα αρτοποιίας σε επτά χώρες. Είμαστε παθιασμένοι με την ανάπτυξη και έχουμε τη φιλοδοξία να μεταμορφώσουμε την αγορά αρτοποιίας με τη μακρόχρονη τεχνογνωσία μας, τις νέες τεχνολογίες και το καταρτισμένο προσωπικό. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 4 τομείς: Κατεψυγμένα προϊόντα αρτοποιίας, φρέσκα προϊόντα αρτοποιίας, Καταστήματα εστίασης και Αλευροβιομηχανία.

Οι κύριοι οικονομικοί μας στόχοι είναι η μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας και η ποιοτική ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Ο Όμιλος ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1.170 εκατ. ευρώ το 2022.

Στόχος μας είναι να παραμείνουμε βιώσιμοι και επιχειρηματικά δραστήριοι για πολλές γενιές, με πάθος για την ποιότητα και την καινοτομία και ενσαρκώνοντας πραγματικά το πνεύμα μιας εταιρείας που κάνει καλό σε όλους – έτσι ώστε να γίνουμε όχι μόνο μια μεγαλύτερη, αλλά κυρίως μια καλύτερη εταιρεία.

www.llbg.com

Share...

nea

Next Post

Πάρε μέρος και εσύ στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944"

Τρ Μάι 9 , 2023
Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας “Κακολύρι 1944”, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης. Τιμούμε τους ένδοξους προγόνους μας και ενώνουμε τις φωνές μας στη διεκδίκηση της […]

Σας ενδιαφέρουν