Κάλεσμα έκφρασης Αλληλεγγύης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ

Σάββατο 13 Ιουνίου 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα. 
10.00 π.μ. προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την ώρα που σε κάθε κλάδο όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας χτυπιούνται με αφορμή την ‘’Πανδημία’’ του κορωναϊού, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διανύουν τον 6ο  μήνα κινητοποιήσεων.
Έξι μήνες τώρα με την δύναμη που μας δίνει  η αλληλεγγύη σας έχουμε μείνει όρθιοι. Κοιτάμε την κυβέρνηση κατάματα, αντιμετωπίζουμε στα ίσα και παλικαρίσια όλους τους μηχανισμούς που θέλουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο της, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, το σακάτεμα κάθε εργατικού δικαιώματος.
Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί έχουν χρήμα, καλοπληρωμένος κονδυλοφόρους. Όλοι μαζί, χωρίς τσίπα, με πολιτική αλητεία και ψέματα, πετούν λάσπη. Εμείς έχουμε εσάς πού με την αλληλεγγύη σας μας βαστάτε όρθιους να διαβούμε το μονόδρομο που έχει χαράξει  το αίμα 80 νεκρών στη ΛΑΡΚΟ.
Η ΛΑΡΚΟ είναι βιώσιμη.  Έχει δυνατότητες  να διασφαλίσει την εργασία σε 1200 εργαζόμενους σήμερα. Έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη. Αυτό θα γίνει μόνο αν  παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο κι αν οι κυβερνήσεις αλλάξουν πολιτική απέναντί της.
Τα σχέδια και ο νόμος για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ βγήκαν και ψηφίστηκαν πριν ξεσπάσει η νέα οικονομική κρίση με αφορμή τον κορωναϊό, σε μία περίοδο που  μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται η ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτηθεί διότι είναι απαγορευτικές οι κρατικές ενισχύσεις».
Σήμερα, πολλές δεκάδες δις στην χώρα μας και τρισεκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη κρατικές ενισχύσεις  δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους. Για τη ΛΑΡΚΟ, την αξιοποίησή του ορυκτού μας πλούτου, δεν δίνουν ούτε δεκάρα. Έχουν συμφωνήσει να την εκποιήσουν τσάμπα και βερεσέ, χωρίς εργαζόμενους, ρημάζοντας όλη τη Στερεά Ελλάδα, βάζοντας την σε «αχαρτογράφητα νερά» με κίνδυνο να οδηγηθεί μέχρι και στο κλείσιμο.  Συναδέλφισσες και συνάδελφοιΤα αιτήματά μας είναι δίκαια, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα. Γνωρίζουμε ότι θα  εφαρμοστούν  μόνο με την πίεση του αγώνα.  Αν κερδίσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, θα κερδίσει όλη η εργατική τάξη της χώρας μας.  Διεκδικούμε:
ü  Την απόσυρση του άρθρου 21 Ν. 4664/2020  και το σταμάτημα της εκκαθάρισης.ü  Την διασφάλιση του δημόσιου έλεγχου για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της Χώρας.ü  Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.ü   Την επαναφορά όλων των παράνομων και εξοντωτικών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν με την ειδική διαχείριση. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την υπογραφή ΣΣΕ. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.ü  Την αξιοποίηση εδώ και τώρα όλων των νέων χρηματοδοτικών προοπτικών της Ε.Ε (λόγω κορωναϊού) για την στήριξη ,τον εκσυγχρονισμό και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να μπουν  δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.ü  Την επαναφορά της παραγωγής στις πραγματικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα με την μειωμένη παραγωγή στο 20% της πραγματικής,  χάνονται δεκάδες εκατομ. Ευρώ που είναι πολύτιμα για την ΛΑΡΚΟ και την Εθνική οικονομία.ü  Τον επανυπολογισμό του χρέους στη ΔΕΗ σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές που πληρώνουν  οι βιομηχανίες σαν της ΛΑΡΚΟ. Αν προκύπτει διαφορά να γίνει ρύθμιση αποπληρωμής του.ü  Τη διαγραφή του προστίμου των κρατικών ενισχύσεων. Η ΛΑΡΚΟ ουδέποτε πήρε ένα ευρώ από τον ελληνικό προϋπολογισμό.ü  Ρύθμιση και αποπληρωμή όλων των χρεών στους προμηθευτές και τους μικρό εργολάβους.
Είμαστε σίγουροι ότι θα εκφράσετε ‘’το ένας για όλους και όλοι για έναν΄΄. Σας περιμένουμε με τα σωματεία σας, τα Ε.Κ, τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους σας, το Σάββατο 13 Ιούνη στο Σύνταγμα, σε ένα συλλαλητήριο που με αφορμή τη ΛΑΡΚΟ θα εκφραστεί η εναντίωση στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους.
Με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ

Share...

nea

Next Post

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας

Πε Ιούν 11 , 2020
Σύσκεψη των Νομαρχιακών Επιτροπών της Στερεάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με φορείς του Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου με θέμα την κατάθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας από την σοβαρή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας και την καταγραφή των προτάσεών […]

Σας ενδιαφέρουν