Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λιβαδειά για το δυστύχημα στα Τέμπη

1 min read

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί σε διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, σήμερα το απόγευμα, εκφράζοντας την ανείπωτη θλίψη του για την τραγωδία που χτύπησε την χώρα με την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη

Η ανακοίνωση του Ε.Κ

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για την τραγωδία που χτύπησε την χώρα με την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη .

Δεν είναι ΑΤΥΧΗΜΑ, είναι «ΕΓΚΛΗΜΑ»,  ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

  Οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όσο και των προηγουμένων κυβερνήσεων   ΣΥΡΙΖΑ  και ΠΑΣΟΚ που σχεδίασαν και υλοποίησαν το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρόμων είναι εγκληματικές.

   Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η πολιτική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης και της υποστελέχωσης  των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχουν – εκτός των άλλων – και τέτοιες τραγικές συνέπειες.

   Οι εγκληματικές πολιτικές που έπνιξαν την χώρα στο πένθος και οι υπεύθυνοι που το προκάλεσαν, φωτογραφίζονται στις Ανακοινώσεις- Καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών και ιδιαίτερα στην πρόσφατη, τις 7 Φλεβάρη, που προειδοποιούσαν ότι: « αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, ότι αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους, που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα ατυχήματα που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο δυστύχημα ».

   Η απροκάλυπτη επίθεση  των ΜΑΤ  στην ειρηνική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων έξω από τα γραφεία της Hellenic Train την Τετάρτη 1/3, δηλώνει την υποκρισία, την απανθρωπιά, την μαυρίλα και τον κυνισμό των κυβερνόντων, απέναντι σε όλο τον λαό που θρηνεί.

  Ως εδώ!

  Έξω η λογική του κέρδους από τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, τις Μεταφορές και όλα τα Δημόσια Αγαθά.

 Πληρώνονται από τους φόρους μας.        Πρέπει να εξυπηρετούν τον λαό.

 Προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας που είναι η προϋπόθεση για να υπάρχει έμπειρο προσωπικό, εργαζόμενο υπό ανθρώπινες συνθήκες.

  Συγκλονισμένοι εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

  Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα.

  Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους!

  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συμπολίτες μας σε Διαμαρτυρία, την Παρασκευή 3 Μαρτίου   και ώρα  18.30΄  στην  κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.
Συμμετέχουμε και καλούμε τους συναδέλφους μας στη Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που θα γίνει Παρασκευή 3/3 και ώρα 18.30΄στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στη Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που θα γίνει Παρασκευή 3/3 και ώρα 18.30΄στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αλληλεγγύη για Όλους Λιβαδειάς

Σιωπηρή διαμαρτυρία

Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια

Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. 

Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ώρα: 19:00.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα.

Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους! Ως εδώ!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς στέκεται στο πλευρό των οικογενειών,  των δεκάδων  αδικοχαμένων συνανθρώπους μας, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν νέοι, καθώς και των συναδέλφων μας στο σιδηρόδρομο που δυστυχώς,  δεν θα επιστρέψουν σπίτια τους.

Το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας θρηνεί για μια ακόμη φορά τους νεκρούς της. Για μια ακόμη φορά, μπαίνουν στο ζύγι οι λαϊκές ανάγκες: όπως η ασφαλής μετακίνηση, όπως η αντισεισμική θωράκιση (με νωπό τον σεισμό στις γείτονες χώρες) κ.ά. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών, που προειδοποιούσε για τους επερχόμενους κινδύνους από τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας και τις περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό.

Μεγάλες ευθύνες έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, γιατί το έγκλημα το «σκηνοθέτησε» η πολιτική τους, η περίφημη «απελευθέρωση των μεταφορών», η πολιτική τους, που αντιμετωπίζει την ασφάλεια των επιβατών ως «κόστος». Όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα υπάρχει ο κίνδυνος για ανάλογα δυστυχήματα και στο μέλλον.

Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα.

Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους! Ως εδώ!

Μόνο με πρωταγωνιστή τον λαό στον αγώνα ενάντια σ’ αυτό το κράτος και στην πολιτική του μπορούν τα πράγματα να πάνε «αλλιώς»

Διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες. Στέλνοντας μήνυμα ανάτασης και ελπίδας ότι δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα, το σκοτάδι και η μιζέρια αυτού του ζοφερού συστήματος και ότι μπορεί ο λαός αν το αποφασίσει να ζήσει αλλιώς!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συμπολίτες μας σε διαμαρτυρία, την Παρασκευή 3 Μαρτίου   και ώρα  18:30  στην  Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

μέλος της Ο.Γ.Ε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

 Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς εκφράζει τη θλίψη της για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη,  τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. 

 Δεν μπορούμε να δεχτούμε στωικά το χαμό τόσων ανθρώπων, τόσων νέων παιδιών, των παιδιών μας.

 Μας γεμίζει οργή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ένα έγκλημα  που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις, γιατί έχουν βάλει την υπογραφή τους στην πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί είναι έργο τους η τραγική υποβάθμιση των υποδομών, η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας, γιατί αγνόησαν από επιλογή τις κραυγές των εργαζομένων για το “δυστύχημα που έρχεται…”. 

Η οργή μας, τώρα να μετατραπεί σε αγώνα!

 Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Γι αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας  ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

 Καλούμε τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 18:30, στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς. 

Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Συμμετοχή στη Διαμαρτυρία  για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Παρασκευή 03/03/2023, και ώρα 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον τραγικό χαμό των συνανθρώπων μας στα Τέμπη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Καλή δύναμη στους συναδέλφους των νοσοκομείων της Λάρισας, Κατερίνης και Θεσσαλονίκης, που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας βρέθηκαν στις θέσεις τους, ρίχτηκαν με αυταπάρνηση  στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Σήμερα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να επιτευχθούν ασφαλείς και σύγχρονες μεταφορές. Αντί αυτού, τα πάγια αιτήματα των Σωματείων των Σιδηροδρομικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων, με τραγικές συνέπειες.

Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία που διοργανώνει το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης την Παρασκευή 3 Μαρτίου, 6:30 στην κεντρική πλατεία.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                                                                                 ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

Share...

Διαβάστε επίσης...