Αμεση ενεργοποιήηση του κρατικού μηχανισμού για την αποζημίωση των πληγέντων από την χαλαζόπτωση αγροτών της Βοιωτίας

Στη Βουλή έφερε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης το ζήτημα των ζημιών που προκλήθηκαν σε έκταση 10.000 στρεμμάτων στη Βοιωτία λόγω χαλαζόπτωσης της 1ης Ιουνίου 2020, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Ταυτόχρονα, θα προβεί σε παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με την ερώτησή του ο Γιώργος Μουλκιώτης υπογραμμίζει ότι οι αγρότες – παραγωγοί στις περιοχές Λεύκτρα, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές, Δάφνη, Δαφνούλα, Λεοντάρι, Θεσπιές βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες αμπελιού, σταριού, κρεμμυδιού, πεπονιού, καρπουζιού, βαμβακιού, ρεβυθιών και στις φακές είναι ανυπολόγιστες, στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει προκληθεί ολοσχερής καταστροφή.

Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ενεργοποιήσουν άμεσα τον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να υπάρξει η εκτίμηση  των ζημιών και να αποζημιωθούν  στο 100% της καταστροφής οι πληγέντες αγρότες – παραγωγοί των χωριών της Βοιωτίας.

Share...

nea

Next Post

Μυτιληναίος: Επιβεβαίωσε το deal με Gazprom

Τρ Ιούν 2 , 2020
Η Μυτιληναίος  επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Gazprom Εxport LLC για μία μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου. Οπως αναφέρει η Mυτιληναίος σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑ, η συμφωνία υπεγράφη χθες 1 Ιουνίου 2020 από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και Γενική Διευθύντρια της Gazprom Export Elena Burmistrova και τον Πρόεδρο […]

Σας ενδιαφέρουν