Στη Θεσσαλονίκη οι «5οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού»

Για 5η χρονιά διοργανώνονται οι «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ», ύστερα από απουσία δύο χρόνων λόγω του covid-19, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 15.30 στη Θεσσαλονίκη (Porto PalaceHotel).  

Ομιλητές από  την Αίγυπτο, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την Ελλάδα θα αναφερθούν στις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του βάμβακος και της κλωστοϋφαντουργίας, στα εργαλεία αντιστάθμισης του κινδύνου αγοράς αλλά και στις διεθνείς προκλήσεις και προοπτικές της αγοράς του βαμβακιού.  

Ποιες ήταν οι εξελίξεις μέσα στο 2022 για το βαμβάκι; 

Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός τις μεταφορές και τις αγορές φορτίων;

Πόσο επιδρά η γεωργία ακριβείας στη βαμβακοκαλλιέργεια;

Τηρούνται τα συμβόλαια μέσα στις αβέβαιες ημέρες που διανύουμε;

και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις.

Σημαντική και η παρουσία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος καθώς θα προβληθούν οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και οι μελλοντικές, γύρω από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης EUCOTTON το οποίο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 «Enjoy! It’s from Europe».

Εκκοκκιστές, έμποροι, μεσίτες, κλωστοϋφαντουργοί, τελικοί χρήστες, μεταφορείς αλλά και όλοι οι σχετικοί με την αλυσίδα βάμβακος έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραστούν στην εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) που ξεκίνησε το 2014 με μεγάλη απήχηση τόσο σε Ευρώπη όσο και εκτός αυτής.  Και φέτος συνδιοργανωτές είναι το Izmir Commodity Exchange και το Centro Algodonero Nacional.  

Την εκδήλωση υποστηρίζουν:

PLATINUM SPONSOR

EUROPEAN COTTON ALLIANCE

GOLD SPONSORS

AGGELOUSIS S.A.

ICT COTTON DMCC

KARAGIORGOS COTTON INDUSTRY

LAMAR FLEMING

NAFPAKTOS TEXTILES S.A.

SIARKOS S.A.

STIAFILCO S.A.

VIOLAR S.A.

SILVER SPONSORS

ALPHA BANK

ROMILOS J. DAVELOPOULOS

MULTIFREIGHT

PAVLIDES COTTON GIN S.A.

BRONZE SPONSORS

BASF

EUROBANK

KAFANTARIS – PAPAKOSTAS S.A.

K&NE

THRAKIKA EKKOKKISTIRIA S.A.

ΕΚΡΟΕΛ Α.Ε.

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΕΛΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ ΕΠΕ

ΠΑΓΓΑΙΑ Α.Ε.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΑΕΒΕ

Share...

nea

Next Post

Το Δ.Σ Θηβαίων “αποχαιρετά” τον πρώην αντιδήμαρχο Αθανάσιο Αρκούδη

Δε Νοέ 21 , 2022
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του επί σειρά ετών πρώην Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓ.ΑΡΚΟΥΔΗ που εκπροσώπησε τους πολίτες της Θήβας  προσφέροντας τις  υπηρεσίες του στον τόπο του  με ήθος και ακεραιότητα, συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:00π.μ. και αφού εξέφρασε […]