Νέες κυρώσεις στη Ρωσία από τον Καναδά

Η κυβέρνηση του Καναδά επέβαλε κυρώσεις σε δημοσιογράφους, σε μέσο ενημέρωσης και σε πρόσωπα που κρίνει πως αποτελούν «συνεργούς στην παραπληροφόρηση» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Οτάβα χθες Δευτέρα.

«Ο πόλεμος του ρωσικού καθεστώτος βασίζεται στο ψέμα και στην εξαπάτηση», επιχειρηματολόγησε η Μελανί Ζολί, η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας.

«Καθώς ο αριθμός των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από τη Ρωσία δεν παύει να αυξάνεται, ο Καναδάς λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η προπαγάνδα όσων αποπειρώνται να τις δικαιολογήσουν», πρόσθεσε η υπουργός.

Ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων είναι το τηλεοπτικό δίκτυο Ζβέζντα, το οποίο ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και ο Ντμίτρι Βικτόροβιτς Γκουμπιέρνιεφ, τηλεοπτικός παρουσιαστής. Καθώς και ο Βλαντίμιρ Μάσκοφ, διάσημος ηθοποιός, παθιασμένος οπαδός του Βλαντίμιρ Πούτιν και του πολέμου στην Ουκρανία.

Αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.400 πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία, στη Λευκορωσία και στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Share...

nea

Next Post

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής υπαίθριου θεάτρου στην Κάρυστο

Τρ Οκτ 18 , 2022
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 636.900 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ανοικτού θεάτρου μετά των συνοδών έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και θέσεων στάθμευσης και εισόδου στο χώρο. Για την υλοποίηση του έργου […]

Σας ενδιαφέρουν