«Λονδίνο-Αθήνα σε 2 ρόδες»: Θερμή υποδοχή των ποδηλατών στη Θήβα

Τους υποδεχθήκαμε στη Θήβα, τους ευχόμαστε καλή δύναμη στην τελική τους διαδρομή μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι ποδηλάτες της δράσης «Λονδίνο-Αθήνα σε 2 ρόδες» διανύουν σήμερα τα τελευταία χιλιόμετρα ενός συναρπαστικού ταξιδιού συνολικής απόστασης 3.100 χιλιομέτρων, το οποίο ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου από το Βρετανικό Μουσείο, επιχειρώντας με αυτή την προσπάθεια να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Χθες, Σάββατο 27 Αυγούστου, η Βασιλική Βουτζαλή και η ομάδα της – η οποία αποτελείται από τους ποδηλάτες Γιάννη Ευθυμίου, Βασίλη Κόρδα, Στέφεν Στράιχ, Σταύρο Σούμα και τον αθλητή ΑμεΑ Χρήστο Κορομηλά, άτομο με αναπηρία όρασης, Πρόεδρος Ιωνάς ΑμεΑ ΟΑΚΑ, μέλος Δ.Σ του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ ως εκπρόσωπο-  βρέθηκαν στην πόλη μας, συνοδευόμενοι από τους ποδηλάτες της Θήβας, οι οποίοι θα την ακολουθήσουν μέχρι τον τερματισμό στην Ακρόπολη. 

Στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, καθώς και αρκετός κόσμος, χειροκροτώντας τους ποδηλάτες για την προσπάθειά τους η οποία μεταφέρει και διπλό μήνυμα: Εκτός από την επιστροφή των Μαρμάρων, αποδεικνύει ότι το ποδήλατο αποτελεί ιδανικό μέσο μετακίνησης, απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

«Το εγχείρημά σας είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είστε πραγματικά αξιέπαινοι που καταφέρατε και το υλοποιήσατε», ανέφερε ο Δήμαρχος Θηβαίων υποδεχόμενος τους αθλητές ποδηλασίας.

«Λονδίνο – Αθήνα σε 2 ρόδες». Ένα συναρπαστικό ταξίδι που σήμερα θα φθάσει στο τέλος του. Ένα ταξίδι με ποδήλατο, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα πάνω σε δύο ρόδες: Bring them Back!

Share...

nea

Next Post

Η Π.Σ.Ε. χρηματοδοτεί έργο αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Δωρίδος προϋπολογισμού 398.000 ευρώ

Δε Αυγ 29 , 2022
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση γιατην εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας στον Δήμο Δωρίδος (Α΄& Β΄φάση)». Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου, το οποίο έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 398.000 ευρώ, ενώ οΔήμος Δωρίδος αναλαμβάνει τη δημοπράτηση, τη συμβασιοποίηση και την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης του έργου. Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση αγροτικών δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Ευπαλίου, Λιδορικίου, Βαρδουσίων και Τολοφώνας(δείτε αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο). Το συνηθέστερο πρόβλημα σε αυτούς τους δρόμους είναι το πέρασμά τους μέσα από μικρά ρέματα, ταοποία κατά την διάρκεια του χειμώνα φέρνουν πολύ νερό με αποτέλεσμα ο δρόμος ή να χαλάει ή να μπαζώνει από τα φερτά υλικά. Αυτό θααντιμετωπιστεί με την κατασκευή μικρών τεχνικών με φρεάτιο συλλογής όμβριων υδάτων ή με την κατασκευή ιρλανδικών τάφρων. «Σκοπός του έργου είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και η ανεμπόδιστη διακίνηση των αγροτών μας και των παραγόμενων προϊόντων τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ΦάνηςΣπανός και πρόσθεσε: «Για την υποστήριξη των αγροτών μας, συνεργαζόμαστε με τον ά βαθμό αυτοδιοίκησης και στην […]

Σας ενδιαφέρουν