Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας

1 min read

Είναι αδύνατο να σταματήσετε τα κουνούπια να πετάνε, αλλά ίσως να μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζώνη γύρω σας χωρίς κουνούπια. Όπως θα φορούσατε πουκάμισο, αντηλιακό και καπέλο για να προστατεύσετε από τα ηλιακά εγκαύματα, δύο από αυτά ισχύουν και για την προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Τα μακρυμάνικα πουκάμισα και τα μακριά παντελόνια θα σας προστατεύσουν από τα τσιμπήματα. Τα πιο σκούρα χρώματα τείνουν να προσελκύουν τα κουνούπια και, παρόλο που τα άσπρα ρούχα δεν θα τα απωθήσουν εντελώς, ίσως να μην προσελκύσουν τόσο πολλά. Επίσης, προτιμήστε κάτι χαλαρό, έτσι ώστε τα κεντριά των κουνουπιών να μην μπορούν να τσιμπήσουν στο δέρμα σας.
Η χρήση εντομοαπωθητικού είναι ένας καλός τρόπος. Επιλέξτε ένα προϊόν που περιέχει διαιθυλοτολουαμίδιο (κοινώς DEET), πικαριδίνη ή «έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού». Όλα αυτά τα προϊόντα παρέχουν προστασία εφόσον εφαρμόζονται σωστά. Μια δόση απωθητικού εδώ και εκεί δεν θα λειτουργήσει. Ανεξάρτητα από τη σύνθεση, είτε είναι κρέμα, λοσιόν, τζελ ή αεροζόλ, πρέπει να υπάρχει πλήρης κάλυψη του εκτεθειμένου δέρματος. Αν χάσετε λίγο, το κουνούπι θα βρει αυτή την «τρύπα» και θα σας δαγκώσει. Μπορεί να ιδρώσετε ή να κολυμπήσετε, γι’ αυτό έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ξανά το απωθητικό που έχετε επιλέξει.
Μερικοί άνθρωποι διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα «χημικά» απωθητικά και αισθάνονται άγχος για τους αντιληπτούς κινδύνους για την υγεία. Ακόμα κι αν ψάχνετε για εναλλακτικά προϊόντα, όπως αυτά που περιέχουν φυτικά συστατικά, να ξέρετε ότι θα πρέπει να απλώνονται πιο συχνά για να παρέχουν το ίδιο επίπεδο προστασίας. Επίσης, ορισμένα «σπιτικά» απωθητικά που περιέχουν αιθέρια έλαια μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.
Τα σπιράλ ή πηνία ή φιδάκια έχουν δείξει ότι είναι καλά στη μείωση του αριθμού των δαγκωμάτων, αλλά όχι τόσο καλά στην πρόληψη ασθενειών. Για να έχετε καλύτερη προστασία, προτιμήστε αυτά που περιέχουν εντομοκτόνο, όχι μόνο φυτικής προέλευσης. Εάν η ιδέα μιας αυλής γεμάτη καπνό δεν είναι για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις νέες συσκευές «χωρίς καπνό». Αντί για ένα πηνίο που σιγοκαίει, υπάρχουν ορισμένες συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία και απελευθερώνουν προϊόντα που σκοτώνουν ή απωθούν τα κουνούπια. Αυτές οι συσκευές συνήθως απελευθερώνουν κάποιο εντομοκτόνο. Μπορεί να είναι χρήσιμες όταν χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους τη νύχτα για να σταματήσουν το ενοχλητικό βουητό, αλλά υπάρχουν επίσης συσκευές που μπορείτε να έχετε εν κινήσει. Είτε τις κουμπώνετε στη ζώνη ή στο σακίδιό σας είτε τις βάζετε στο τραπέζι του πικνίκ σας.

ΠΗΓΗ zougla.gr

Share...

Διαβάστε επίσης...